Насловна Најновије Додик: Српска ће сама одлучивати о себи и нико је неће понижавати

Додик: Српска ће сама одлучивати о себи и нико је неће понижавати

162
0

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, поручио је да ће српски народ одлуке о себи доносити самостално, а у Федерацији БиХ /ФБиХ/, ако им се свиђају наметања, нека не организују изборе него нека странци организују томболу и извуку ко ће бити на функцијама.

„`Улизице – то су за мене најгори људи на свијету, најштетнији, најпокваренији… Док њих буде нема среће на свијету, јер ће уништити све што је истинска људска вриједност` – овако је говорио велики Меша Селимовић и тога сам се сјетио док сам читао изјаве /министра иностраних послова у Савјету министара/ Елмедина Дине Конаковића – изјаве улизивања према Кристијану Шмиту, човјеку којем добровољно предају право да одлучује у име милиона људи у овој земљи. То се зове понижавање БиХ“, нагласио је Додик.

Додик је истакао да Републику Српску никада неће понижавати, нити јој одузети оно што има, а има све елементе државности, свиђало се то Конаковићу или не.

„И не треба он да брине о Српској. За нас је глас народа – глас Бога. За њега је то очигледно глас Баварца. Хвали се Дино да је заговорник да Шмит наметне рјешење Изборног закона, ако политичари не могу да се договоре. Политичари између себе увијек могу да постигну договор – ако су на договор усмјерени“, рекао је Додик на друштвеној мрежи „Икс“.

Предсједник Српске је истакао да не може с политичким аматерима и шарлатанима који, како каже, глуме политичаре.

„Ако пристанете да народну сувереност Бошњака дате у руке једном нелегитимном странцу, ви онда ту нисте да се договарате. Ви сте ту да се понижавате. И зато /министар комуникација и транспорта у Савјету министара/ Един Форто, мени не одговара на просту констатацију коју зна сваки студент политичких наука – да не можете бити либерал и залагати се за владавину страног и наметнутог гувернера“, указао је Додик.

Додик је истакао да Република Српске неће пристати на наметања.

„А вама, ако се тако свиђа, онда немојте организовати изборе у Федерацији, него нека Шмит и /амерички амбасадор Мајкл/ Марфи организују томболу и извуку из бубња ко ће бити посланици, а ко министри. Српски народ ће одлуке о себи, ипак, доносити самостално“, поручио је Додик.

ИЗВОРСрна, фото BORISLAV ZDRINJA/USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
Претходни текстИсточно Сарајево: Годишња конференција градоначелника Љубише Ћосића
Сљедећи текстЗбог санкција Русији, земље ЕУ преплатиле гас за 185 милијарди евра