Насловна Вијести Додик: Српска ће се развијати без обзира на условљавања из ЕУ

Додик: Српска ће се развијати без обзира на условљавања из ЕУ

189
0

Српски члан Предсједништва БиХ и предсједник СНСД-а Милорад Додик говорећи за новосадску телевизију Балкан ТВ рекао је да је Република Српска стабилна без обзира на све што се покушава урадити на њеној дестабилизацији и саплитању воље народа.

“Српска ће се и даље  градити и развијати без обзира на условљавања из ЕУ и блокаде финансирања започетих пројеката. Српска има своје економске и политичке партнере. Чак десет земаља свијета тренутно би признало и независну и самосталну Српску”, рекао је Милорад Додик. 

Додик је истакао да ће ускоро сви грађани Српске, ма гдје да се налазе или живе у неким другим земљама региона и свијета, добити идентификационе картице са којима ће остваривати сва права Републике Српске.

Лидер СНСД-а коментарисао је и изборни резултат кандидата СНСД-а за члана Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић.

“Цвијановићева, као мој саборац, је најбоље рјешење за Предсједништво БиХ”, рекао је Додик, преноси Балкан ТВ.

Говорећи о тренутној свјетској ситуацији Додик је истакао да је очито да ограничени свјетски енергетски ресурси су кључни и да је оно што ће се дестити ускоро је оформљивање енергетске заједнице у којој ће бити и Република Српска. 

“О овоме сам разговарао и са премијером Мађарске Виктором Орбаном”, нагласио је Додик.

Након Општих избора БиХ је понуђен и кандидатски статус за Европску унију, а српски члан Предсједништва Милорад Додик сумња у било какав напредак.

“То јесте важно за БиХ, али сумњам да оваква БиХ са међународном управом и ОХР-ом може остварити било какав напредак”, истиче Додик.

ИЗВОРГлас Српске
Претходни текстОткривена биста Михајлу Пупину и обиљежено 110 година дервентске Гимназије
Сљедећи текстДанас сунчано и топлије