Насловна Најновије Додик у Андрићграду на традиционалним „Видовданским свечаностима“

Додик у Андрићграду на традиционалним „Видовданским свечаностима“

180
0

„Видовданске свечаности“ биће одржане данас у Андрићграду, уз садржајан програм којим ће бити представљено богатство културе и традиције, а овој традиционалној манифестацији присуствоваће и предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Из Кабинета предсједника Српске најављено је да ће Додик „Видовданским свечаностима“ у Андрићграду присуствовати у 15.00 часова.

Програмом је предвиђена Света архијерејска литургија у Храму Светог цара Лазара у Андрићграду, коју ће, поводом храмовне славе, у 9.00 часова служити Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом.

Након литургије биће освештана звона и организована литија до Трга палих бораца, гдје ће бити служен парастос свим српским војницима страдалим од косовског боја до данас, рекао је раније новинарима протојереј ставрофор Драган Вукотић.

У Андрићевом институту у 15.00 часова биће уприличена додјела „Велике награде Иво Андрић“ Сандру Веронезију, лауреату награде за животно дјело и Енесу Халиловићу, лауреату награде за књигу пјесама.

Из Андрићевог института саопштено је да ће посебну ноту церемонији дати наступ Градског женског хора „Барили“ из Пожаревца.

Предвиђено је и отварање изложбе слика Милене Павловић Барили која се организује у сарадњи са Фондацијом Миленин дом – Галерија Милене Павловић Барили из Пожаревца. 

 

ИЗВОРсрна
Претходни текстДанас „Видовдански пјеснички сусрети“
Сљедећи текстДодик: Видовдан – синоним за побједе свих храбрих припадника ВРС