Насловна Најновије Додик: Хелез крши све могуће прописе, БиХ не припада Бошњацима

Додик: Хелез крши све могуће прописе, БиХ не припада Бошњацима

167
0

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, изјавио је да министар одбране у Савјету министара Зукан Хелез, крши све могуће прописе и покушава наметнути БиХ коју он жели, али да БиХ не припада Бошњацима и да је Предсједништво БиХ једино надлежно да се бави одбрамбеним питањима.

„Они мисле да БиХ њима припада, наравно да не припада. Предсједништво БиХ је једино надлежно за то да се бави одбрамбеним питањима, а он /Хелез/ има неке скривене аранжмане са британским министром одбране. То је противзаконито, противуставно. То је драматично кршење Устава БиХ и надлежности Предсједништва БиХ. Зукан Хелез крши све живе прописе, покушава да наметне БиХ коју он жели, у којој он води одбрамбене послове, поготово међународне. Нема такво право“, рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Коментаришући Хелезову изјаву да постоје „обавјештајни подаци да предсједник Српске припрема бијег из БиХ“, Додик је рекао да то можда Хелез нешто креира.

„Можда он нешто креира, можда је чуо тамо из његове кафане гдје често одсједа, можда је конобарица нешто дојавила, откуд знам“, рекао је Додик.

Он је навео да у БиХ постоји само наметнути закон на нивоу БиХ лажног Кристијана Шмита, док министар мимо надлежности своје функције преговара тајно и закључује тајне споразуме о којима није имао сагласност Предсједништва БиХ.

„Тај Шмит би нешто кажњавао нас, а нико се не би потрудио да види зашто, како је могуће да неки министар мимо надлежности своје функције преговара тајно и закључује неке тајне споразуме о којима није имао сагласност Предсједништва БиХ, нити је о томе обавијестио Предсједништво БиХ“, указао је Додик.

Додик је поручио да ради свој посао и да неће престати све док има мандат за то.

„У сваком случају овдје сам. Видим да сам атрактивна тема у Федерацији БиХ, нико да зине, а да не говори нешто о Додику“, рекао је предсједник Републике Српске.

ИЗВОРсрна, фото Српска инфо
Претходни текстБербокова назвала кинеског предсједника диктатором
Сљедећи текстХрабра Ника из Бањалуке побиједила отровног поскока