Насловна Најновије Додик: Циљ српског народа су слобода и Српска

Додик: Циљ српског народа су слобода и Српска

106
0

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, изјавио је да је циљ српског народа слобода на овим просторима и Република Српска.

Додик је истакао да српски народ у Републици Српској обиљежава 9. јануар са великом љубављу, истакавши да слобода за Србе никада није била филозофска ријеч већ егзистенцијална и да је довела до многих акција, па и до Републике Српске.

„Не желимо ни са ким се да сукобимо, да будемо пријетња, да некога нападнемо“, рекао је Додик у обраћању на академији поводом Дана Републике на којој се присутнима обратио са „Помоз Бог“.

Он је нагласио да ниједан метак није испаљен када је формирана Република Српска, а то је учињено јер је српском народу пријетило да буде одвојен од своје матице.

„Забринути нисмо жељели рат и нисмо дали разлога да га буде“, нагласио је Додик и додао да су у том тренутку вође српског народа жртвовале властити комодитет, а неки од њих су данас покојним, неки у бјелосвјетским казаматима.

Додик је нагласио да је све што је послије тога задесило Србе базирано на лажи, а на бази те лажи направљена је политичка концепција која се зове Дејтонски споазум и наметнуто да једног дана нестанемо.

Он је додао и да не скривају да кажу да никада нису имали намјеру да тај споразум буде трајан, већ је предвиђен да буде прелазно рјешење.

Обиљежавању Дана Републике у Спортској дворани „Борик“ присуствовали су предсједник Републике Српске Милорад Додик, српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, предсједник Народне скупштине Ненад Стевандић, предсједник Владе Радован Вишковић, министри у Влади Српске и српски представници у институцијама на нивоу БиХ, Његово преосвештенство епископ бањалучки Јефрем, као и Дарко Младић, син српског генерала Ратка Младића.

Свечаној академији у дворани “Борик“ присуствовали су и предсједник Народне скупштине Србије Владимир Орлић, министар одбране Србије Милош Вучевић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије Никола Селаковић, министар здравља Србије Даница Грујичић, предсједник Покрета социјалиста и сенатор Српске Александар Вулин, руски амбасадор у БиХ Игор Калабухов, као и познати српски режисер Емир Кустурица.

 

ИЗВОРСрна, фото РТРС
Претходни текстОбиљежавање Дана Републике – свечани пријем у Влади Српске
Сљедећи текстГРАНИЦА ПОСТОЈИ, Никола Поплашен: „Процес против Милорада Додика је једна велика карикатура“, РТВИС (ВИДЕО)