Насловна Најновије Додјела помоћи борцима

Додјела помоћи борцима

189
0
Сваки борац и припадник борачких категорија са територије општине Пале има право и могућност да поднесе захтјев за помоћ (уз пратећу документацију) у канцеларији ОБО Пале. Први филтер за додјелу помоћи јесу мјесне организације, а коначну одлуку доноси Предсједништво општинске организације.
 
Синоћ је одржана сједница Предсједништва ОБО Пале на којој је донесена одлука о расподјели помоћи за борце и припаднике борачких категорија из буџета Града Источно Сарајево за мјесец фебруар 2024. године. Укупно је додијељено 18 помоћи (у распону од 200,00 до 800,00 КМ), у укупном износу од 7.300,00 КМ за борце из свих осам мјесних организација.
 
Град Источно Сарајево је из буџета за 2023. годину додијелио путем ОБО Пале помоћ у укупном износу од 43.800 КМ за 113 бораца и припадника борачких категорија из Пала. Осим овог износа за помоћи појединцима из градског буџета за 2023. према ОБО Пале предвиђено је и 5.840 КМ које ће бити усмјерене на израду споменика за преминулог борца без породице, и за опремање спомен-собе у новој згради Мјесне заједнице Мокро.
 
Из ОБО Пале истичу да имају веома добру сарадњу са административном службом Града Источно Сарајево.
ИЗВОРртвис
Претходни текстЏон Мекинро: Ђоковић је најбољи тенисер свих времена
Сљедећи текстКод дјеце развијати емпатију и дух заједништва