Насловна Најновије Достављен извјештај тужилаштву о паљењу заставе Српске у Зеници

Достављен извјештај тужилаштву о паљењу заставе Српске у Зеници

155
0

Кантоналном тужилаштву у Зеници достављен је извјештај у вези са паљењем заставе Републике Српске током скупа у том граду 9. јануара, речено је из кантоналног Министарства унутрашњих послова.

– Извјештај је поднесен против лица чији су иницијали Х.С, које се може довести у везу са паљењем заставе – рекао је портпарол Управе полиције Зеничко-добојског кантона Самир Валентић.

Валентић каже да је извјештај достављен 16. јануара и да паљење заставе има елементе кривичног дјела изазивање народносне, расне и вјерске мржње, раздора или нетрпељивости из Кривичног закона Федерације БиХ.

Он је навео да је на скупу који је пријављен полицији као „патриотски“ и који је одржан 9. јануара од 19.30 до 22.00 часа, испред стадиона „Билино поље“ непознато лице запалило заставу Републике Српске, што је снимано мобилним телефоном, а затим је објављено на друштвеним мрежама чиме је дошло до узнемирења јавности.

Валентић је рекао да је полиција саслушала организаторе скупа и свједоке и утврдила да се у везу са паљењем заставе може довести лице Х.С, које је и испитано на околности почињеног кривичног дјела.

Из кантоналног МУП–а нису одговорили на писани упит Срне ко је организатор одржаног скупа.

ИЗВОРсрна
Претходни текстСавез синдиката Српске: Повећана накнада за топли оброк исплаћен у новцу
Сљедећи текстУ КЦ Источно Ново Сарајево 9. и 10. фебруара пројекција филма „Недеља“