Насловна Вијести Држављанин БиХ оптужен за злостављање малољетне кћерке

Држављанин БиХ оптужен за злостављање малољетне кћерке

122
0
Држављанин Босне и Херцеговине, који живи у Скопљу, осумњичен је за злостављање и занемаривање 14-годишње кћерке, саопштило је данас Скопско тужилаштво.

 

Основно јавно тужилаштво Скопље навело је да је покренуло поступак против 45-годишњег држављанина БиХ, са привременим боравиштем у Скопљу, за ког постоји основана сумња да је извршио кривично дјело занемаривање и злостављање дјетета.

Тужилаштво наводи да је осумњичени од септембра 2022. до 28. марта ове године злостављао рођену кћерку грубим занемаривањем дужности његе и васпитања.

Наводи се да је, „као отац и једини родитељ са којим је живјело дијете рођено 2008. године, редовно путовао у иностранство и остављао кћерку саму, без одговарајућег родитељског старања и без обезбијеђене хране и хигијене“, да је по повратку са путовања „над дјететом вршио психичко и физичко насиље, користећи каиш и ударање као средство за њено васпитање“ и да је „једном приликом покушао и да је избоде ножем“.

Додаје се да је осумњичени запослио 14-годишњу кћерку у посластичарници да ради током викенда, и да је њену зараду користио за отплату сопствених дугова.

Пријетио да ће је пребити јер јој је позлило

Тужилаштво је као примјер злостављања навело и то да је осумњичени својој кћерки, када 22. марта није отишла у школу јер јој је позлило код куће, пријетио путем телефона из иностранства да ће је пребити кад се врати јер је била одсутна.

– Овакво понашање код жртве изазива стални страх и стрес, као и осјећај напуштености и одсуства родитељске бриге – наводи Основно јавно тужилаштво Скопље.

Судији за претходни поступак у Кривичном суду у Скопљу Тужилаштво је поднијело приједлог да осумњиченом држављанину БиХ одреди притвор зато што „постоје околности које указују на опасност од бјекства, као и посебне околности које указују на то да ће осумњичени ометати кривични поступак утјецајем на свједоке или да ће поновити кривично дјело“, преноси Аваз.

 

ИЗВОРГлас Српске
Претходни текстСутра облачно са кишом, на планинама слаб снијег
Сљедећи текстИсточно Сарајево, Свјетски дан здравља, (ВИДЕО)