Насловна Најновије Дужност српског народа да чува сјећање на херојске подвиге припадника Војске Републике...

Дужност српског народа да чува сјећање на херојске подвиге припадника Војске Републике Српске

61
0

Начелник општине Пале Бошко Југовић истакао је данас да је дужност српског народа да чува сјећање на херојске подвиге припадника Војске Републике Српске /ВРС/, који су бранили свој народ у рату – жртвујући и животе.

Он је изразио наду да ће Трећи пјешадијски /Република Српска/ пук, као и до сада, достојно наставити да његује и чува највеће вриједности и традицију српске војске и осигурати њен идентитет у Оружаним снагама БиХ.

Југовић је упутио честитку команданту Трећег пјешадијског Република Српска пука Оружаних снага БиХ бригадиру Сретену Милошевићу, свим војницима, официрима и припадницима те јединице, као и некадашњим припадницима Војске Републике Српске, поводом 12. маја – Дана Војске Републике Српске.

„У име општине Пале и у своје лично име, упућујем Вам искрене честитке поводом обиљежавања овог дана у којем се са поносом сјећамо историјског пута наше војске која је у тешким временима одбранила и сачувала Републику Српску“, навео је Југовић у честитки.

Кроз Војску Републике Српске прошло је 210.000 бораца, а 23.801 њен припадник положио је живот у Одбрамбено-отаџбинском рату за одбрану Српске.

Војно насљеђе и идентитет Војске Републике Српске његује Трећи пјешадијски Република Српска пук.

Крсна слава Војске Републике Српске је Видовдан, док се 12. мај прославља као Дан Војске Републике Српске и Трећег пјешадијског Република Српска пука. 

ИЗВОРРтвис
Претходни текстУ понедељак округли сто “Русија, Украјина и балканске паралеле”
Сљедећи текстДани Филозофског факултета почеће на Палама у петак, 17. маја