Насловна Најновије Дјеца са Космета не крију радост што су стигла у Српску

Дјеца са Космета не крију радост што су стигла у Српску

273
0

Пројекат „Спојимо дјецу са Косова и Метохије и Републике Српске“ наставља се и ове године по 11. пут, а представници Одбора за помоћ Косову и Метохији дочекали су данас у Бијељини 40-оро дјеце и младих са потешкоћама у развоју, штићеника Дневног центра „Подржи ме – 9. јануар“ и њихове родитеље из Косовске Митровице.

Дјеца са Косова и Метохије нису крила радост што су у Републици Српској. Неки од њих су већ боравили овдје и носе драгоцјене успомене.

Срдачност и гостопримство народа у Републици Српској нема цијену, кажу и родитељи дјеце са Косова и Метохије који ће наредних седам дана боравити у Републици Српској.

Центар „Подржи ме – 9.јануар“ у Косовској Митровици, који је изграђен захваљујући помоћи Владе и народа Републике Српске, има 189 штићеника.

Тешко је бити родитељ дјетету типичног тазвоја ,али много теже родитељ дјетету са посебним потребама, истиче предсједница Удружења „Подржи ме“, Ивана Ракић.

– Дошли смо зато што осјећамо да нам је овдје некако мјесто. Можда да одморимо од свега, да изведемо дјецу да макар на тренутак забораве све оне сирене. Пуцњаве, та оклопна возила, све то што плаши нашу дјецу. Српска је некако најближа нама и ми је доживљавамо дефинитивно као Косово И Метохију. Ми смо можда сви преживјели неке тешке тренутке и можда се и најбоље разумијемо, зато смо спремни једни другима да помогнемо – истиче она.

У оквиру овог пројекта идућег викенда у Бијељину и Вишеград долази око 800 ученика из 40 основних школа са Косова и Метохије. За малишане који ће боравити у 19 градова и општина Републике Српске биће припремљени бројни садржаји.

– 22 јуна одржаћемо велики хуманитарни концерт у Бањалуци, баш за помоћ овој дјеци, за помоћ опремању центра и помоћ њиховом животу на Косову и Метохији – каже предсједник Одбора за помоћ Косову И Метохији Милорад Арлов.

Фото: РТРС

Одбор за помоћ Косову и Метохији покренуо је и хуманитарну акцију у Бечу – сваки Србин један евро мјесечно. Прикупљена средства биће усмјерена за помоћ Србима на Космету.

ИЗВОРртрс
Претходни текстСутра пројекција филма „Мој Бранко не лаже“
Сљедећи текстПочињу радови на изградњи нове основне школе у Источном Новом Сарајеву