Насловна Најновије Елек: Стратешка одлука Владе Српске о куповини акција “Сарајево-гаса”

Елек: Стратешка одлука Владе Српске о куповини акција “Сарајево-гаса”

143
0

Одлука Владе Републике Српске да купи акције компаније “Сарајево-гас” из Источног Сарајева стратешки је важна јер у власништву Српске остаје 41 километар гасовода који пролази кроз њену територији и снабдијева овај град, али и федерално Сарајево, изјавио је Срни директор предузећа Недељко Елек.

Елек сматра да би велики проблем био остајање тако важног ресурса Републике Српске у приватном, а поготово у страном власништву.

“Поздрављам ову одлуку Владе Републике Српске. `Сарајево-гас` овим постаје јавно предузеће у власништву Владе Републике Српске и у складу са тим ћемо наставити даље успјешно пословање”, нагласио је Елек.

Он је истакао да се већ кренуло са гасификацијом источног дијела Републике Српске, те да је компанија из властитих средстава финансирала гасну станицу у Шековићима велике пропусне моћи, кроз коју би могла да буде настављена гасификација општина за шта је већ изврешена презентација у Влади Српске.

“На прољеће крећемо са радовима у општинама Шековићи, Милићи, Власеница, један крак према Хан Пијеску, Палама, Јахорини и Источном Сарајеву”, навео је Елек.

Влада Републике Српске донијела је одлуку којом задужује Инвестиционо-развојну банку Републике Српске и Фонд ПИО да из средстава фондова којим управљају /Акцијски фонд Републике Српске, Фонд за реституцију Републике Српске и Пензијски резервни фонд ПРЕФ/ преузму редовне акције “Сарајево-гаса”.

ИЗВОРСрна
Претходни текстСимпозијум у Источном Сарајеву окупио еминентне хирурге из Српске, Србије и Турске(ВИДЕО)
Сљедећи текстСлабији земљотрес на подручју Требиња