Насловна Најновије ЕРС добитник награде за најбољег извозника у Србију

ЕРС добитник награде за најбољег извозника у Србију

148
0

Предузеће Електропривреда Републике Српске добитник је престижне награде за најбољег извозника у Србију коју додјељује Спољнотрговинска комора БиХ, саопштено је данас из тог предузећа.

– Признање Спољнотрговинске коморе БиХ доказ је успјешног и квалитетног управљања овим привредним друштвом – истакнуто је на церемонији додјеле награда.

Мјешовити холдинг ЕРС је у прошлој години на слободно тржиште пласирало 1.175.436.718 киловат-часова електричне енергије.

– Од тога се чак 582.749.000 киловат-часова односи на извоз на инострана тржишта, а у Србију је пласирано /извоз и берза/, готово 90 одсто количина струје што је и био разлог за додјелу награде за најбољег извозника у Србију – навели су из ЕРС-а.

ЕРС је електричну енергију извозила и на тржишта Црне Горе, Словеније, Албаније и Мађарске.

ЕРС је и у 2023. години успјешно пословао и очекује рекордну добит Холдинга чему, осим стабилности и доброг управљања системом, у великој мјери доприноси и извоз електричне енергије на слободно тржиште, истакли су из тог предузећа.

ИЗВОРсрна
Претходни текстСарајево други најзагађенији град на свијету
Сљедећи текстЗавршен Јавни позив за подношење пријава за додјелу крава јуница заинтересованим лицима на подручју општине Пале