Насловна Најновије Етно група „Захумље“ суграђанима поклонила концерт

Етно група „Захумље“ суграђанима поклонила концерт

147
0

Етно група „Захумље“ из Требиња одржала је вечерас концерт у требињском Културном центру пред многобројном публиком која је имала прилику да ужива у изворним пјесмама из БиХ, Сјеверне Македоније, Србије, Црне Горе, Румуније и Русије, те неколицини нових пјесама у аранжману ове групе.

Вокал етно групе „Захумље“ Марина Ћорлука рекла је Срни да је вечерашњи наступ заправо јавна проба ове групе коју поклањају публици.

„Ми смо тај изворни звук дјелимично модернизовали, укључили смо наше инструменталисте, тако да смо се потрудили да старе народне пјесме очувамо у изворном облику, а опет да их прилагодимо данашњем менталитету и уху младог човјека“, објаснила је Ћорлука.

Вокал етно групе „Захумље“ Бојан Срба рекао је Срни да је постојање оваквих састава значајно због очувања и његовања изворне традиције и пјесама.

„Репертоар смо бирали према личним афинитетима“, рекао је Срба.

Етно група „Захумље“ формирана је у марту 2010. године, а тренутно броји 13 чланова.

Овај вокално-инструментални састав његује традиционалну музику Балкана, а чланове је окупила љубав према народном стваралаштву и жеља да изворну музику спасу од заборава, али и приближе младим нараштајима.

До сада су имали бројне успјешне наступе широм Републике Српске, у Црној Гори и Хрватској.

Одржавање концерта помогли су Градска управа Требиње, Епархија захумско-херцеговачка и приморска, Културни центар и градска Туристичка организација.

ИЗВОРсрна
Претходни текстКецмановић до полуфинала Српска опена
Сљедећи текстПартизан побиједио Будућност у Подгорици