Насловна Најновије Ждрале и Мачар сребрни и бронзани на Европском купу за јуниоре

Ждрале и Мачар сребрни и бронзани на Европском купу за јуниоре

132
0

Џудисти “Рандорија” из Источног Сарајева Лазар Ждрале и Урош Мачар окитили су се сребрном и бронзаном медаљом на Европском купу за јуниоре који је одржан у Сарајеву.

Иако је тек прва година јуниора, Ждрале је показао велико срце, храброст и класу против старијих противника и у конкуренцији 32 такмичара из 18 земаља дошао до сребрене медаље.

Побједама над Израелцем, Хрватом, Холанђанином и још једним Хрватом, а поразом у финалу од Грузијца под канадском заставом, Лазар је дошао до своје треће ЕЈУ медаље заредом (Kопар, Ђер, Сарајево).

Мачар,такође тек прва година јуниора, показао је још једном своју класу и у пакленој конкуренцији од 40 такмичара дошао до бронзе.

Имао је пет побједа и то са представницима Холандије, Србије, Индије, Kанаде (Грузијац), и још једног Kанађанина (Монголац). Поражен је од Румуна који је пети на свијету и двије године старији од Уроша. Ово му је, после злата у Kопру, друга ЕЈУ медаља.

“Доказао је оно што сви добро знају – да је класа изнад, иако га Џудо савез РС није хтио послати на европско првенство прошле године, нити му дати одобрење за стипендију Министарства. Већина стручњака Управног одбора одлучила је да има бољих од њега у њиховим клубовима иако и они добро знају да то није истина. Па нас занима како ћете погледате дечка у очи”, питају из џудо клуба “Рандори”.

Из “Рандорија” истичу да ни Ждрале, као ни Мачар, није препознат као потенцијал за стипендију Министарства испред Џудо савеза Републике Српске.

“Ово је 28 мушка ЕЈУ медаља за Рандори и нашег тренера Љубишу Мајдова, што доказује да смо фабрика шампиона. И на овом Европском купу наши Урош и Лазар су једини из Босне и Херцеговине коју су стигли до медаља у мушкој конкуренцији, а морамо споменути и пласман Дарка Топаловића на 5. мјесто (пет побједа)”, саопштено је из џудо клуба “Рандори”.

ИЗВОРФилтер
Претходни текстДесетине хиљада Хрвата добило позив за ратни распоред
Сљедећи текстМарина Куртеш отпутовала на сениорско Европско првенство у Шпанију