Насловна Најновије Жупљанин: Санин Муса поново беспотребно распирује тензије

Жупљанин: Санин Муса поново беспотребно распирује тензије

165
0
декан Факултета за безбједност и заштиту у Бањалуци Слободан Жупљанин

Позиви бившег припадника одреда „Ел муџахедин“ Санина Мусе, да се организује дефиле аутомобилима са ратним заставама поводом 1. марта, у функцији су даљих распиривања тензија и провоцирања српског народа и Републике Српске, рекао је Срни декан Факултета за безбједност и заштиту у Бањалуци, Слободан Жупљанин.

„БиХ није усвојила закон о празницима, тако да 1. март није дан независности. То што они у Федерацији БиХ мисле и желе обиљежавати, нека обиљежавају, нико их из Републике Српске није ометао, нити им бранио. Али, ово је потпуно беспотребно и једино је у функцији даљих распиривања тензија и провоцирања српског народа и Републике Српске, јер нема никаквог дана независности“, рекао је Жупљанин.

Он је истакао да ове најаве не доприносе ничему добром у БиХ.

„У овим силним покушајима да се направе договори унутрашњег политичког фактора у БиХ, те активности могу само да воде ка дестабилизацији до сада постигнутих договора“, сматра Жупљанин.

Он је додао и да су индикативне двије ствари, од којих је прва да се обиљежава такозвани дан независности, којег Република Српска и Срби не признају и о којем се није изјаснило ни једно заједничко тијело на нивоу БиХ.

„А друга је да то организује Санин Муса, који је познат као неко ко стално врши дестабилизацију прилика на овом простору, за сада кроз вербална дјеловања, а знамо и каква је његова била улога у протеклом рату“, напоменуо је Жупљанин.

Ако је имало свијести и савјести, рекао је Жупљанин, треба се оканути тих и таквих беспотребних дјеловања, која могу бити само штетна по укупне процесе у БиХ.

Radikal Sanin Musa otkazao okupljanje pred Sudom BiH povodom Dodikovog  ročišta: 'Opet smo pobijedili'

Бивши припадник одреда „Ел муџахедин“ Санин Муса, упутио је позив за дефиле аутомобилима са ратним застава такозване Армије БиХ поводом 1. марта, који се у дијелу ФБиХ обиљежава као „дан независности БиХ“.

Он је раније позивао своје присталице да се окупе испред Суда БиХ, када је требало да буде одржано рочиште у предмету против предсједника Републике Српске Милорада Додика, с циљем забране окупљање особа које дају подршку предсједнику Српске.

Након посљедњег рочишта на суђењу предсједнику Српске у Суду БиХ, шефу Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сањи Вулић са више налога на друштвеним мрежама упућене су пријетње по живот, а међу онима који су пријетили био је и Муса.

ИЗВОРСрна, фото РТРС
Претходни текстСутра свјежије са кишом
Сљедећи текстСутјеска и друго појачање нашла у Романији, Ђерић преселио у Фочу