Насловна Најновије Жупљанин: Упознати што више адреса са ситуацијом у БиХ

Жупљанин: Упознати што више адреса са ситуацијом у БиХ

144
0

Декан бањалучког Факултета за безбједност и заштиту Слободан Жупљанин, оцијенио је да је веома важно да се што више адреса у свијету упозна са ситуацијом у БиХ и да ће неке од њих озбиљно схватити и видјети ко представља проблем.

Након што су представници Републике Српске у Парламентарној скупштини БиХ упутили писмо Европском парламенту, те Сенату и Конгресу САД-а, како би их упознали о ситуацији у БиХ, Жупљанин је рекао да је добро и позитивно то што је дата прецизна и широка информација о стању у БиХ.

„Сасвим је сигурно да ће то неке адресе озбиљно схватити и видјети ко у БиХ представља проблем“, рекао је Жупљанин.

Према његовим ријечима, о ситуациији у БиХ треба упознавати све релевантне факторе у свијету, посебно оне земље које су се показале као пријатељске према БиХ, односно Републику Српску.

„Посебно је интересантно да се о стању у БиХ упознају земље које сада представљају велики покрет, који ће да уруши садашњи колонијални и империјалистички систем. Зато је упознавање земаља БРИКС-а битно, ради ширег стицања увида у стање у БиХ“, нагласио је Жупљанин.

Он је констатовао да 28 година од постизања међународног уговора, ситуација у БиХ није задовољавајућа, из разлога што постоје снаге које од почетка нису жељеле прихватити такав споразум и интезивно раде на његовој девастацији.

„Девастацијом Дејтонског споразума врши се и девастација саме БиХ, јер свака БиХ осим оне договорене у Дејтону је немогућа“, нагласио је Жупљанин.

Он је навео да се Срби и Република Српска оптужују да урушавају Дејтонски споразум, а у ствари Срби и Српска се највише залажу за тај споразум и његову дословну примјену.

ИЗВОРСрна, фото РТРС
Претходни текст“Ноћни вукови“: Били смо и остајемо уз предсједника Додика
Сљедећи текстПоднесена кривична пријава против Баножића