Насловна Најновије Завршени „Зимски дани Вишеграда“

Завршени „Зимски дани Вишеграда“

146
0

У биоскопу „Доли Бел“ у Андрићграду данас је извођењем представе „Палата смијеха“ завршена манифестација „Зимски дани Вишеграда“, која је ове године имала хуманитарни карактер, а на новогодишњем базару прикупљено је око 400 КМ које ће бити усмјерено за лијечење младог Вишеграђанина Стефана Ђурића.

Режисер Огњен Богдановић изјавио је Срни да су глумци „ДИС“ позоришта извели овај позоришни комад који је наишао на изванредан пријем код најмлађе публике.

„Комедија са елементима мађионичарских вјештина настала је на основу рада с младим ансамблом кроз рад на сцени, а резултат је њиховог виђења тимског рада, импровизације и потребе да се исприча прича о пријатељству“, испричао је Богдановић.

Он је истакао да је у средишту радње прича о чаробници Мици која погођена својим невољама и чаролијом из младости и живи у Палати смијеха.

„Ово је представа која води дјецу предјелима маште у забавно испричано путовање кроз јединствени пејзаж пун опасности, љепоте и смијеха. Кроз забавне авантуре представа доноси јасну поруку о снази пријатељства и вриједности тимског рада“, нагласио је Богдановић.

Тродневна манифестација „Зимски дани Вишеграда“ одржана је уз подршку вишеградских привредника, предузећа „Хидроелектране на Дрини“ и Министарства цивилних послова у Савјету минитара.

ИЗВОРсрна
Претходни текстНово признање за Игора Врачара
Сљедећи текстЗаказан почетак суђења родитељима дјечака који је починио масакр у школи