Насловна Најновије Завршени прегледи генерала Младића, конзилијарно мишљење у наредна два дана

Завршени прегледи генерала Младића, конзилијарно мишљење у наредна два дана

201
0

Генерални директор Универзитетског клиничког центра /УКЦ/ Републике Српске Владо Ђајић, рекао је да ће тим љекара УКЦ-а, који је данас је завршио са прегледом генерала Ратка Младића у притворској јединици у Шевенингену, у наредна два дана у Бањалуци написати своје конзилијарно мишљење и доставити га у Хаг, те породици генерала Младића.

„Тим љекара УКЦ Републике Српске данас је завршио са прегледом генерала Ратка Младића у притворској јединици у Шевенингену и вечерас се враћа у Бањалуку“, рекао је Срни Ђајић.

Он је рекао да су урадили процјену његових интелектуалних способности по међународним скалама, те ће у наредна два дана у Бањалуци написати своје конзилијарно мишљење и доставити га у Хаг, те породици генерала Младића, а онај дио који смију рећи биће презентован јавности наредних дана.

Ђајић је рекао да је тим љекара данас био и са Стојаном Жупљанином, од кога су узели податке о генераловом свакодневном животу у хашкој јединици, јер они су свакодневно скупа по читав дан.

Он истиче да ће им то бити веома битни подаци када буду правили коначно конзилијарно мишљење о оцјени стања генерала Младића, као и које лијекове треба пити, гдје би се требао лијечити и на који начин.

Zdravstveno stanje generala Mladića nepromijenjeno

Ђајић је рекао да је евидентно да је генерал Младић имао неколико можданих удара, да је имао уградњу пејсмејкера прије мјесец и по дана и да користи доста терапије.

„Генерал је сарађивао са нама, покретан је и доста тога смо причали са њим и дружили се. Битно је да је он веома срећан што смо дошли, да је могао на српском језику да презентује своје тегобе, да каже којих проблема има и да нам детаљније објасни са којим тегобама се свакодневно сусреће, шта би волио и шта му смета“, рекао је Ђајић.

Ђајић је јуче у изјави Срни рекао да код генерала Ратка Младића, доминирају кардиолошке и неуролошке тегобе.

Љекарски тим чине кардиолог Никола Шобот, неуролог Синиша Миљковић, форензичар психијатрије Милан Стојаковић и Ђајић, који је професор неурологије и дугогодишњи шеф Одјељења за цереброваскуларне болести.

Тим љекара УКЦ-а Републике Српске, допутовао је у Хаг 20. фебруара.

Некадашњи командант Главног штаба Војске Републике Српске генерал Ратко Младић, оперисан је 8. јануара у холандској болници, када му је уграђен пејсмејкер. Већ сљедећег дана враћен је у притворску собу у Схевенингену.

Бивши командант Војске Републике Српске, служи у хашком притвору казну доживотног затвора.

ИЗВОРсрна, фото илустрација Глас Српске, РТРС
Претходни текстИнтерактивне радионице о теми „Приче о ријечима“ у Дјечијем одјељењу Матичне библиотеке ИС, РТВИС 22.02.’24.(ВИДЕО)
Сљедећи текстПутин одговорио да је Бајденов коментар о њему непристојан