Насловна Најновије Завршено асфалтирање улица и паркиралишта у Братунцу

Завршено асфалтирање улица и паркиралишта у Братунцу

235
0

У Братунцу је данас завршено асфалтирање дијела улица, паркиралишта, уређења 200 паркинг мјеста и пресвлачење оштећених улица новим асфалтним слојевима, за шта је обезбијеђено 300.000 КМ.

„Завршено је асфалтирање тротоара дужине од 550 метара у братуначкој Улици Гаврила Принципа, односно у насељу Реповац“, саопштено је из општине Братунац.

На тој дионици саниран је и магистрални пут, као и краћа дионица Улице Светог Саве од центра Братунца ка Сребреници, која је такође пресвучена новим асфалтним слојем, прецизирано је у саопштењу.

„Уз ту улицу су обновљени и асфалтирани тротоари и паркиралишта, чиме је уређен најпрометнији дио Братунца, у којем су тротоари и паркиралишта били у веома лошем стању“, саопштено је из општине.

Завршена је и реконстркција Улице Доситеја Обрадовића од зграде општине до Основне школе „Бранко Радичевић“, те паркиралишта у тој улици, као и код Средњошколског центра, спортске дворане.

У оквиру санације улица и изградње паркиралишта, захваљујући иницијативи и средствима братуначких привредника, уређен је центар овог насеља и постављене су бехатон коцке на тротоарима на укупно око 3.000 метара квадратних површине.

У оквиру програма реконструкције улица, те изградње и уређења паркиралишта и тротоара, предстоји изградња дионица тротоара у братуначким приградским насељима Побрђе и Моштанице.

Средства од 300.000 КМ за програм санације улица и дијелова тротоара и изградњу паркиралишта у Братунцу обезбиједили су Влада Републике Српске, дио је обезбијеђен из општинског буџета, а санацију путних дионица финансирају „Путеви Републике Српске“.

ИЗВОРсрна
Претходни текстСутра исплата пензија у Српској
Сљедећи текстПомен Србима страдалим на Петровачкој цести