Насловна Најновије Захвалнице за храбре полицајце за висок степен професионалности и пожртвованости

Захвалнице за храбре полицајце за висок степен професионалности и пожртвованости

192
0

За 21 припадника Министарства унутрашњих послова Републике Српске уручене су захвалнице за висок степен професионалности и пожртвованости. Ријеч је о полицајцима који су у току ове године спасили много људских живота и били примјер другима.

Ризиковати своје да спасу туђи живот за ове људе се подразумијева.

Братислав Загорац један је од 21 припадника Министарства унутрашњих послова којима је уручена захвалница. И то не први пут.

Почетком децембра, заједно са колегама, из Саве је спасио човјека чији је нестанак раније пријављен.

– Од канала, стотињак метара, чули су се тихи јецаји. Отишли смо у блато, воду, пронашли лице, извукли га из воде, блата и обавијестили хитну помоћ која је веома брзо стигла и спасли му живот – изјавио је полицијски службених Полицијске станице Градишка Братислав Загорац.

Неки од награђених полицајаца можда изгледају младо, али искуства им не недостаје.

Вођа тима у Јединици жандармерије Источно Сарајево Немања Жужа још памти пожар из којег су почетком године у Источном Сарајеву спасили више породица из стамбене зграде.

– Долазили су нам на посао, у станицу, јединицу, ишли за нама, захваљивали се, звали. Осјећали смо се поносно – рекао је Жужа.

Број поносних повећава се сваке године, истичу у МУП-у Српске.

– То су људи који су понос МУП-а Српске, који заслужују да ову униформу носе с поносом и наша мала захвалност да урадимо ово данас, да их примимо и честитамо им на њиховој пожртвованости – истакао је министар унутрашњих послова Српске Драган Лукач.

– Ово нису једини наши храбри, хумани полицајци. Ми смо изабрали њих двадесетак, да им се на овај начин захвалимо и да покажемо и другима да видимо и цијенимо шта они раде – поручио је директор Полиције Српске Синиша Кострешевић. 

Ови људи су ризиковали своје да би спасили туђе животе. Данашњи пријем начин је да им се још једном каже – хвала.

ИЗВОРРТРС
Претходни текстДоговорене заједничке активности на припреми обиљежавања 9. јануара
Сљедећи текстУченици деветог разреда Основне школе „Свети Сава“ из Рогатице трећи у свијету из руског језика