Насловна Најновије Договорене заједничке активности на припреми обиљежавања 9. јануара

Договорене заједничке активности на припреми обиљежавања 9. јануара

176
0

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић и начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић договорили су данас заједничке активности у овом граду на припреми предстојећег обиљежавања 9. јануара – Дана Републике Српске, како би показали да Источно Сарајево заслужује да буде домаћин манифестација од републичког значаја.

„У просторијама Градске управе данас смо одржали први у низу састанака који ћемо имати са представницима свих шест општина са подручја Источног Сарајева, на којем смо разговарали о различитим темама које су у нашој надлежности и од заједничког интереса“, рекао је Ћосић.

Он је истакао да је циљ ових састанака да се у директној комуникацији не само градоначелника и начелника, него и колега из Градске и општинских управа унаприједи рад и свакодневни послови у интересу грађана Источног Сарајева.

Са начелником општине Источно Ново Сарајево и његовим сарадницима на данашњем састанку разговарно је и о финансијском аспекту функционисања Општинске и Градске управе, почетку примјене одлуке о накнади за истакнуту рекламу, рјашавању питања накнаде за грађевинско земљиште и материјал, о раду инспекције, те категоризацији туристичких објеката.

„Разговарали смо и о успостављању заједничког предузећа за управљање Парком природе Требевић, покретању инфо-центра Туристичке организације града Источно Сарајево у општини Источно Ново Сарајево, као и организовању одјељења Територијалне ватрогасно-спасилачке јединице у овој општини“, рекао је Ћосић.

Током састанка су размијењена мишљења и информације о бројним пројектима који се желе реализовати, попут изградње гондоле Источно Ново Сарајево-Јахорина, Меморијалног комплекса страдалим Србима цивилима Сарајева, будућој пасарели која ће повезати општине Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа.

Било је ријечи и о изради заједничке социјалне карте најугроженијих становника, изградњи вртића, те подршци привреди, спорту и култури на подручју општине Источно Ново Сарајево.

„Данас смо заиста постигли висок степен сагласности о свим питањима и предстоји нам много заједничког посла, чија ће реализација подићи ниво квалитета живота наших суграђана“, рекао је Ћосић.

ИЗВОРсрна
Претходни текстУ директној комуникацији унаприједити рад и свакодневне послове у интересу наших суграђана (Фото)
Сљедећи текстЗахвалнице за храбре полицајце за висок степен професионалности и пожртвованости