Насловна Најновије За Божић снијег

За Божић снијег

137
0

У Републици Српској се током божићних празника очекује снијег, прво у вишим предјелима усљед пада температуре ваздуха, а потом и у нижим, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода.

Вријеме ће сутра, на Бадњи дан бити вјетровито, топло и промјенљиво, на југу ће бити јачих падавина и локалних пљускова са грмљавином, а дуваће јак, понегдје и олујни, југо. Послије подне и увече доћи ће до јаче кише са сјевера уз постепен пад температуре ваздуха и слабљење вјетра, а највише сувог времена биће на истоку.

Киша ће током ноћи на недјељу, 7. јануар, прећи у снијег у вишим предјелима, а потом и у нижим.

Минимална температура ваздуха биће од четири на истоку и у вишим предјелима до 11 на сјеверу и југу, а максимална дневна од 10 до 17, у вишим предјелима од седам степени Целзијусових.

На Божић, 7. јануара, током дана сњежне падавине захватиће већину крајева уз формирање сњежног покривача и јачање сјеверног вјетра, док ће на крајњем југу падати киша.

Температура ваздуха током ноћи и јутра биће од пет на западу до 10 на истоку, на југу до 13 степени, а у вишим предјелима од три степена Целзијусова. Очекује се даљи пад температуре ваздуха, која ће износити од минус четири на западу и вишим предјелима до три на истоку, на југу до девет степени Целзијусових.

У понедјељак, 8. јануара, наставља се пад температуре и сњежне падавине уз даљи пораст сњежног покривача и формирање у крајевима гдје није био.

На југу ће дувати вјетар сјеверних смјерова имати и јаке ударе.

Максимална температура ваздуха од минус пет на западу и у вишим предјелима до један на истоку, на југу до осам степени, док ће минимална бити од минус девет до минус три, на југу до четири, а у вишим предјелима од минус 12 степени Целзијусових.

ИЗВОРртрс
Претходни текстУ суботу вјетровито и облачно са кишом
Сљедећи текстУдружење “Гробари Пале”, пакети за социјално угрожене породице (ВИДЕО)