Насловна Најновије За викенд претежно облачно уз повремене падавине локално

За викенд претежно облачно уз повремене падавине локално

106
0

У Републици Српској ће за предстојећи викенд бити претежно облачно уз повремене локалне падавине, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода.

У суботу, 9. марта, ујутро ће бити претежно облачно, а уз ријеке и по брдско-планинским котлинама могућа је слаба магла.

Током дана на сјеверу и сјевероистоку могући су краћи сунчанији интервали, док ће наоблачење са запада увече донијети падавине јужним дјеловима земље, а локално и централним.

Минимална температура ваздуха биће од минус два до три степена, у вишим предјелима од минус пет, а максимална од 11 на југу и западу до 16 на сјевероистоку, у вишим предјелима од шест степени Целзијусових.

Другог дана викенда биће претежно облачно уз слабе повремене локалне падавине, а током вечери очекује се наилазак фронталне зоне на западу и југу.

Вјетар ће бити у јачању, на југу и западу и уз олујне ударе.

Минимална температура ваздуха биће од три до седам, на југу до 10, у вишим предјелима од нула степени, а максимална од 12 на југоистоку до 18 на сјеверу и сјевероистоку, у вишим предјелима од пет степени Целзијусових.

У понедјељак, 11. марта, наставља се кишовито вријеме уз локално могуће и пљускове праћене грмљавином, која ће бити израженија на југу.

Током поднева очекује се постепено разведравање, прво на западу.

Минимална температура ваздуха биће од четири до девет, у вишим предјелима од један, а максимална температура од 12 на југоистоку до 18 на сјеверу и сјевероистоку, у вишим предјелима од шест степени Целзијусових.

ИЗВОРсрна, фото илустрација град Источно Сарајево
Претходни текстСутра исплата фебруарских пензија
Сљедећи текстДодику жао што у Црној Гори не препознају важност пројекта “Бук Бијела“