Насловна Најновије За Источно Сарајево 300.000 КМ, за јавне кухиње 150.000 КМ

За Источно Сарајево 300.000 КМ, за јавне кухиње 150.000 КМ

177
0

Управни одбор Компензационог фонда Републике Српске дао је сагласност да се граду Источно Сарајево уплати 300.000 КМ ради превазилажења посљедица изазваних пандемијом вируса корона и 150.000 КМ организацијама широм Српске које путем јавних кухиња пружају помоћ најугроженијим грађанима.

Одборених 150.000 КМ биће распоређено Црвеном крсту Републике Српске, те удружењима грађана „Мозаик пријатељства“ из Бањалуке, „Оптимисти“ из Приједора, саопштено је из Бироа Владе за односе са јавношћу.

Ова средства биће усмјерена и организацији „Хљеб живота“ из Приједора, „МДД Мерхамет“ из Бањалуке, „МДД Мерхамет“ из Козарске Дубице, „МДД Мерхамет“ и „Искра“, оба из Новог Града, те и „Емаус“ из Сребренице.

Влада Републике Српске је, поводом предстојећих новогодишњих и божићних празника, већ обезбиједила 500 тона пшеничног брашна и пакете са основним животним намирницама за 4.000 социјално угрожених породица широм Српске.

Дистрибуција пакета са основним животним намирницама за 4.000 социјално угрожених породица требало би да почне већ данас.

Брашно ће бити донирано Црвеном крсту Републике Српске, а путем њихове мреже дистрибуирано социјално угроженим породицама. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстРадници „Електро-Бијељине“ сутра ће изводити радове на трафостаници „Хан Пијесак“
Сљедећи текстМУП Српске спровео у Тужилаштво пет лица ухапшених у Сокоцу