Насловна Најновије За реализацију пројекта „Повезивање региона, дијаспоре и Града Источно Сарајево“ 10.000 КМ

За реализацију пројекта „Повезивање региона, дијаспоре и Града Источно Сарајево“ 10.000 КМ

140
0
Замјеник градоначелника Источног Сарајева Слободан Амовић данас је, у име Града, са Министарством за људска права и избјеглице БиХ потписао уговор о кориштењу 10.000 КМ грант средстава за подршку јединицама локалне самоуправе за имплементацију Политике о сарадњи са исељеништвом за 2023. годину, која ће бити утрошена за реализацију пројекта „Повезивање региона, дијаспоре и Града Источно Сарајево“.
 
Циљ пројекта „Повезивање региона, дијаспоре и Града Источно Сарајево“ је да развије савремени информационо-комуникативни алат који ће послужити као средство за идентификацију тачног броја расељених лица са подручја Источног Сарајева и Сарајева, њихово мапирање у земљама свијета и трансфер развојних информација са фокусом на туризам као водећом стратешком развојном граном Града Источно Сарајево.
 
У ту сврху пројектом је предвиђен развој мултифункционалне web апликације, те њено промовисање у контексту значаја дијаспоре за развој Источног Сарајева.
 
„Изузетно важан пројекат за нас, јер ћемо том апликацијом објединити податке о свим некадашњим становницима Сарајева који данас живе у иностранству и везани су за Источно Сарајево и бити у могућности да са тим људима успоставимо контакт и сарадњ“, истакао је градоначелник Источног Сарајева, Љубиша Ћосић.
 
Ћосић додаје да је наша дијаспора богата искусним и успјешним људима у бројним областима, и да морамо на најбољи могући начин искористити њихово знање и добру вољу да заједнички додатно ојачамо Источно Сарајево и  општине у саставу града.
ИЗВОРртвис
Претходни текстПојачан саобраћај у Градишци, Броду и Великој Кладуши
Сљедећи текстПотврђена оптужница против оца који је физички напао кћерку у Источној Илиџи