Насловна Најновије Званичници Српске сагласни: Ратнохушкачка реторика Кавазовића за сваку осуду

Званичници Српске сагласни: Ратнохушкачка реторика Кавазовића за сваку осуду

205
0
Српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, изјавила је да је за сваку осуду ратнохушкачка реторика поглавара Исламске заједнице Хусеина Кавазовића.
 

За Кавазовићеву изјаву да се „БиХ брани у институцијама, те да уколико оне „падну“, земљу треба бранити оружјем“, Цвијановићева је рекла да, ако већ он, као вјерски лидер, није у стању да промовише толеранцију и суживот, онда би барем требало да се суздржи од пријетњи оружјем и запаљивих изјава које у његовом случају више нису појединачни инциденти, већ правило.

– Не могу вјеровати да неко ко је представник вјерске заједнице користи такав рјечник. Шта мислите да је тако нешто изјавио неко из неке друге вјерске заједнице? Па то би данас брујао цијели свијет – рекла је Цвијановићева.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић рекао је данас да у БиХ и даље постоје они који по сваку цијену хоће рат јер сматрају да циљеве не могу постићи политички, а да је од тога једино горе ћутање међународне заједнице и лажног високог представника.

Зато покушавају да изазову рат да би постигли наведено – рекао је Стевандић.

Истакао је да се представници међународне заједнице „о овом питању праве мутави“.

Члан Предсједништва СНСД-а Сташа Кошарац изјавио је да је за сваку осуду изјава поглавара Исламске заједнице у БиХ Хусеина Кавазовића у којој поручује Бошњацима да „уколико институције падну као 1992. године, морају бити спремни да бране земљу и оружјем“.

– Очигледно је да Бакир Изетбеговић на све начине покушава да опстане у власти и на челу СДА и да му је потребно снажније звецкање оружјем у јавном простору како би додатно препао некадашње западне савезнике који су му окренули леђа – поручио је Кошарац.

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХСања Вулић изјавила је да политика треба да буде полуга за остваривање развоја и просперитета сваког друштва, а никако не би смјела да управља вјерским заједницама, као што је то случај са Исламском заједницом у БиХ.

 
Претходни текстВелики хуманитарни концерт за Милоша Божовића у Источном Сарајеву
Сљедећи текстДо петка промјенљиво вријеме