Насловна Вијести Званичници Српске се опростили од Ђорђа Михаиловића

Званичници Српске се опростили од Ђорђа Михаиловића

184
0

 Званичници Српске се опростили од Ђорђа Михаиловића, чувара гробља Зејтинлик који је преминуо данас у 96 години.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је телеграм саучешћа породици Ђорђа Михаиловића, чувара српског гробља „Зејтинлик“ у Солуну, који је преминуо данас у 96. години.

„Искрено сам ожалошћен тужном вијешћу о смрти дједе Ђорђа Михаиловића, којег ћемо памтити као великог патриоту и родољуба. Његов одлазак представља велики губитак за породицу и пријатеље, али и српски народ“, наводи се у Додиковом телеграму саучешћа.

Додик је, у име грађана Републике Српске и у своје име, упутио породици изразе најдубљег саучешћа и саосјећања, саопштено је из кабинета предсједника Српске.

Српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић саопштила је да је Ђорђе Михаиловић био симбол честитости и родољубља и да његова смрт представља ненадокнадив губитак за цијели српски народ.

Цвијановићева је навела да је веома растужила вијест о смрти Михаиловића, који ће остатиће вјечно упамћен као човјек који је на Зејтинлику деценијама дочекивао и испраћао потомке српских ратника страдалих на Солунском фронту, али и све друге посјетиоце.

„Била ми је част упознати га. Нека му је вјечна слава и хвала“, написала је Цвијановићева на „Инстаграму“.

ИЗВОРGLAS SRSKE
Претходни текстДјеца са Косова и Метохије јутрос су из Источног Сарајева кренула својим кућама (ВИДЕО)
Сљедећи текстО раду удружења „Побиједимо дијабетес“ из Источног Сарајева говорила Дијана Јеремић, РТВИС, 2.7.2023(ВИДЕО)