Насловна Најновије Звезда против Лајпцига тражи први тријумф у Лиги шампиона

Звезда против Лајпцига тражи први тријумф у Лиги шампиона

210
0
Фудбалери Црвене звезде играју против Лајпцига меч четвртог кола Лиге шампиона и траже прву побједу у елитном такмичењу.
 
Само један бод освојила је Црвена звезда у прва три кола у Групи Г Лиге шампиона, па је утакмица против Лајпцига права прилика да се упише прва побједа и задрже шансе за европско прољеће.

Црвено-бијели су прије двије седмице поражени у Лајпцигу 3:1, али нису разочарали игром и ставом, те су показали да могу да играју равноправно са најбољим екипама из најјачих еропских лига.

Оно што брине тренера Барака Бахара свакако је одбрана, која је у прве три утакмице у елити дозволила противницима чак осам погодака, што је превише без обзира на имена ривала.

Лајпциг не долази у Београд у добром расположењу, што због повреде Данија Олма, што због пораза у Мајнцу у посљедњој утакмици Бундеслиге.

Ипак, тренер Марко Розе на окупу има спој младих и искусних играча, који већ неколико година играју на највишем европском нивоу, али против Звезде је мало која екипа фаворит у Београду.

Црвено-бијели морају да почну да сакупљју бодове, уколико желе да се боре у Лиги шампиона и на прољеће, или макар освоје треће мјесто у групи за наставак такмичења у Лиги Европе.

Звезда ће на стадиону „Рајко Митић“ имати велику подршку навијача, с обзиром да је Уефа ублажила казну црвено-бијелима послије утакмице са Јанг бојсима.

Дуел између Црвене звезде и Лајпцига на програму је од 21.00 час.

ИЗВОРРТРС
Претходни текстСутра Митровдан
Сљедећи текстСезона гријања у Источном Новом Сарајеву требало би да почне до 15. новембра