Насловна Вијести Златан Елек нови предсједник Српске листе

Златан Елек нови предсједник Српске листе

175
0
На Изборном скупу у Косовској Митровици за предсједника Српске листе изабран је проф. др Златан Елек.

 

Изгласано је и пет потпредсједника, као и чланови Предсједништва. Српска листа ће и у наредном периоду бити стожер око кога ће се окупљати српски народ на Косову и Метохији, поручује Елек.

Проф. др Златан Елек, директор Клиничко-болничког центра Косовска Митровица и ванредни професор Медицинског факултета у том граду, једногласно је изабран за новог предсједника Српске листе умјесто досадашњег предсједника Горана Ракића.

Елек је изразио захвалност делегатима Српске листе на подршци, повјерењу и части која му је указана.

Уједно је захвалио и претходном руководству Српске листе на залагању које су показали у борби за интересе српског народа у изузетно сложеним околностима, саопштено је из Српске листе.

Елек је, како се наводи, поручио да ће Српска листа и у наредном периоду бити стожер око кога ће се окупљати српски народ на Косову и Метохији, као и да ће све важне политичке одлуке увијек доносити у координацији са званичним Београдом, а у интересу читавог српског народа чувајући преко потребно јединство.

Изабрано пет потпредсједника и Предсједништво

На изборној сједници Српске листе, у сједишту странке, на којој је бирано руководство, изабрано је и пет потпредсједника.

Нови потпредсједници су бивши предсједник Општине Звечан и замјеник директора КБЦ Косовска Митровица, спец. др Драгиша Миловић, предсједник Општине Штрпце Далибор Јевтић, директорица Студентског центра Драгана Антонијевић, деканица Економског факултета, проф др. Тања Вујовић и предсједник Привременог органа Општине Косовска Митровица Иван Запорожац.

За чланове Предсједништва Српске листе изабрани су Гордана Савић, Срђан Поповић, Срђан Вуловић, Немања Бишевац, Славко Симић, Иван Тодосијевић, Верица Ћеранић, Синиша Лазић, Саша Милошевић.

Портпарол Српске листе биће Игор Симић.

Након избора новог руководства, бивши предсједник Горан Ракић је кратко изјавио да ће Српска листа одржавати јединство и да ће бити на релацији са Београдом.

Према његовим ријечима, одлуке ће се доносити у складу са ситуацијом на терену, у зависности од тога како се она развија.

ИЗВОРGLAS SRSKE
Претходни текстНешић: Знамо шта имамо унутар БиХ и кога морамо посебно мотрити
Сљедећи текстСлавка Брезо нови предсједник Регионалног одбора УС