Насловна Најновије Изложба “Бата у 90 слика“ у Источном Новом Сарајеву

Изложба “Бата у 90 слика“ у Источном Новом Сарајеву

204
0

Изложба фотографија под називом „Бата у 90 слика“ посвећена великом глумцу Велимиру Бати Живојиновићу, биће отворена вечерас у Културном центру Источно Ново Сарајево, у оквиру манифестације „Дани Србије у Републици Српској“.

Отварање изложбе предвиђено је у 19.00 часова, најављено је из Културног центра Источно Ново Сарајево.

Поставка изложбе „Бата у 90 слика“ састоји се од фотографија славног глумца многих до сада и необјављених из архива „Борбе“, једне од најстаријих новинских кућа са ових простора.

Ове године навршава се 90 година од рођења Живојиновића, глумца који је одиграо готово три стотине филмских и телевизијских улога.

„Изложба је урађена у сарадњи са породицом славног глумца и као таква идеалан је начин да се подсјетимо његових достигнућа кроз призму фотографија које чине поставку изложбе“, додаје се у саопштењу.

Исто вече биће приказан документарни филм посвећен Бати Живојиновићу.

У оквиру манифестације „Дани Србије у Српској“ 1. новембра у Добоју наступио је Национални ансамбл „Коло“ из Србије.

Манифестација се одржава под покровитељством Министарства културе Србије уз подршку Представништва Републике Српске у Србији.

Министар културе Србије Маја Гојковић раније је рекла Срни да ће манифестација „Дани Србије у Српској“ бити одржана широм Републике Српске од Бањалуке до Требиња, уз различите културне садржаје, те истакла да је ријеч о јединственом културном простору и једном народу.

„Ми се у Републици Српској осећамо као код куће. Све у свему, сигурно смо један јединствени културни простор, због тога што је то један народ, један језик и култура, који се историјски препрлићу“, истакла је Гојковићева.

ИЗВОРСрна, фото Културни центар Источно Ново Сарајево
Претходни текстДанас освештање спомен-цркве на Вељинама
Сљедећи текстШиром Српске обиљежавање крсне славе БОРС-а