Насловна Најновије Изложбом „40 рок фаца“ отворене Ђурђевданске свечаности

Изложбом „40 рок фаца“ отворене Ђурђевданске свечаности

146
0

Ђурђевданске свечаности поводом Дана и крсне славе општине Источна Илиџа вечерас су свечано отворене самосталном изложбом сликара из Фоче Славише Вреће под називом „40 рок фаца“ која је постављена на Тргу „Др Миодраг Лазић“.

Врећо је рекао новинарима да изложба представља ретроспективу једног времена која је оличена ликовним дјелима и да су радови настајали четири године.

Врећо је рекао да је с ликовног аспекта примијењена јединствена техника црног туша на папиру која међу академским или самоуким сликарима није довољно афирмисана и заступљена.

„Са друге стране, приказана је рокенрол сцена и то је омаж једном времену у којем су генерације одрастале, стасавале, одупирале се неукусу и нису се предавале. Данас се музика гледа, а не слуша“, рекао је Врећо.

Вршилац дужности директора Центра за културу и информисање Источна Илиџа Божидар Новаковић истакао је да су са аутором ове изложбе ступили у контакт прије двије године, те да се чекао прави тренутак да се Врећо представи публици у Источном Сарајеву.

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић рекао је да је у оквиру Ђурђевданских свечаности ове године припремљен богат програм који чине изложба слика, концерт, књижевно вече, уличне трке, као и свечана академија на којој ће бити уручена општинска признања.

Он је навео да је протекли период обиљежио низ активности као што је организовање Пословног форума и научно културне-умјетничке манифестације „Дани Жарка Видовића“, те вјерује да ће тако бити и убудуће.

У оквиру Ђурђевданских свечаности, сутра ће бити одржан фолклорни фестивал на Тргу „Др Миодраг Лазић“ на којем ће, осим културно-умјетничких друштава из Источног Сарајева, учествовати друштва из Србије и Румуније.

Ђурђевданске свечаности организује Центар за културу и информисање Источна Илиџа у сарадњи са Општинском управом.

Манифестација ће бити завршена 11. маја концертом рок групе „Рибља чорба“, који се организује у сарадњи са Туристичком организацијом града Источно Сарајево и Туристичким инфо-центром Источна Илиџа.

ИЗВОРсрна
Претходни текстБијељина: Аутобус са дјецом слетио са пута
Сљедећи текстКућне радиности на Сајму домаћих производа