Насловна Најновије Израда главног пројекта Дома за стара лица

Израда главног пројекта Дома за стара лица

147
0

У општини Хан Пијесак средином априла почела је израда главног пројекта Дома за стара лица у овом мјесту у реконструисаном дијелу локалног Дома здравља „Др Миленко Наранчић“ који се не користи у шта ће бити уложено 436.000 КМ без ПДВ-а.

Начелник општинског Одјељења за управљање развојем, привреду, финансије и друштвене дјелатности Славица Ашоња рекла је Срни да ће реализацијом овог пројекта дио објекта Дома здравља на Хан Пијеску који је грађен седамдесетих година бити реконструисан и адаптиран да испуњавања све стандарде за смјештај старих лица.

Она је навела да је израда главног пројекта почела средином априла и да би требало да буде завршен до 15. маја, до када ће бити припремљена и тендерска процедура, а грађевински дио ће, како је планирано, бити готов до краја новембра.

Ашоња је истакла да је општина реализатор овог локалног пројекта под називом „Изградња капацитета за пружање услуга лицима треће животне доби“ који ће бити суфинансиран у оквиру Пројекта унапређења ефикасности локалних услуга /ПИПЛС/ и додала да ће реализацију са 50.000 долара помоћи Развојни програм УН /УНДП/ у БиХ.

Она је подсјетила да је општина Хан Пијесак аплицирала са пројектом реконструкције и адаптације дијела објекта локалног Дома здравља у Дом за стара лица, што је одобрио УНДП и у оквиру ПИПЛС пројекта одабран је за суфинансирање међу 10 најбољих, међу више од 20 пријављених.

Ашоња је нагласила да се у општини Хан Пијесак интензивно ради на реализацији неколико веома битних пројеката.

Циљ ПИПЛС пројекта је унапређење приступа кључним јавним услугама у јединицама локалне самоуправе, кроз управљање имовином и повећање улагања у локалну инфраструктуру.

Пројекат финансира Амбасада Шведске у Сарајеву, а реализује и суфинансира УНДП БиХ, у сарадњи са партнерским јединицама локалне самоуправе.

ИЗВОРсрна
Претходни текстДодик: Тања Милашиновић, кадар ПДП-а, била уздржана током гласања о чланству тзв. Косова
Сљедећи текстБратимљење општина Никшић и Источно Ново Сарајево