Насловна Најновије Израелска ракета погодила центар Дамаска, има погинулих

Израелска ракета погодила центар Дамаска, има погинулих

136
0

Пет цивила је погинуло, док је 15 рањено када је израелска ракета погодила рано јутрос зграду у централном дијелу Дамаска, у близини великог безбједносног комплекса близу иранских објеката, саопштили су званичници, пишу Ројтерс и Танјуг, а преноси РТС.

Цитирајући војне изворе, државни медији су саопштили да је Израел гађао неколико области у главном граду Сирије рано јутрос, а у нападу је убијено пет цивила, док је 15 рањено.

У нападу је оштећено неколико стамбених зграда у густо насељеном дијелу близу трга Омајад у најужем центру града, гдје се налазе вишеспратнице у којима су смјештене безбједносне службе и стамбене зграде, пренио је Ројтерс.

Полицијски званичник рекао је државним медијима да има неколико убијених и рањених, а израелски портпарол војске је одбио да коментарише.

У више од 10 година, Израел је изводио ваздушне нападе током трансфера оружја за које сумња да је иранског порекла.

Израелски званичници су ријетко преузимали одговорност, како наводи Ројтерс, за „одређене операције“.

Западне обавјештајне службе тврде да је Иран повећао своје присуство у Сирији претходних година и има упориште у већини области које контролише сиријска држава, са неколико хиљада чланова милиције и паравојних група под својом командом.

Израел је претходних мјесеци интензивирао нападе на сиријске аеродроме и ваздушне базе како би онемогућили испоруку оружја савезницима у Сирији и Либану, укључујући и либански Хезболах, који подржава Иран.

ИЗВОРРтс
Претходни текстКоловози суви, мјестимична појава поледице и одрона
Сљедећи текстДанас до 15 степени Целзијусових, поподне киша