Насловна Вијести Источно Сарајево Иконић: Уз ваучере бићемо најпосјећенији град у Српској

Иконић: Уз ваучере бићемо најпосјећенији град у Српској

267
0

Град Источно Сарајево ће захваљујући туристичким ваучерима сигурно бити један од најпосјећенијих, а томе ће допринијети и нови садржаји на Јахорини, Равна планина и ферата „Соколов пут“ на Романији, за коју влада највеће интересовање, рекао је Срни директор Туристичке организације Источно Сарајево Игор Иконић.

Иконић је навео да су туристички ваучери провјерено један од најбољих пројеката Министарства трговине и туризма Републике Српске, а о томе свједочи и велика заинтересованост грађана.

Према његовим ријечима, Јахорина је најпосјећенија дестинација љети.

„За нашу туристичку дестинацију ваучери много значе. Сигурно ћемо бити један од најчешће посјећиваних градова, као и у претходном периоду кориштења ваучера“, навео је Иконић.

Он је напоменуо да туризам још трпи посљедице пандемије вируса корона, тако да су овакви пројекти веома значајни и доприносе бржем опоравку домаћег туризма.

Влада Републике Српске донијела је 9. јуна уредбу о начину и поступку додјеле туристичких ваучера грађанима Српске, чија је вриједност 100 КМ.

Ваучери се могу користити једном у периоду од 1. јула до 30. октобра за плаћање услуге смјештаја, ноћење са доручком, без обзира на вриједност извршене услуге смјештаја.

Корисник ваучера може да буде сваки пунољетни грађанин Републике Српске и грађанин са пребивалиштем у Брчко дистрикту са држављанством Српске, без обзира на висину личних примања, који испуњава услове из уредбе за додјелу ваучера.

ИЗВОРсрна
Претходни текстМитрополит Хризостом: Живот православних вјерника у ФБиХ је тежак
Сљедећи текстПројекат постављања лед расвјете на дионици Лапишница – Хан Дервента