Насловна Најновије Источни Стари Град сутра обиљежава Дан и крсну славу – Светог великомученика...

Источни Стари Град сутра обиљежава Дан и крсну славу – Светог великомученика Пантелејмона

639
0

Свечана је атмосфера у Источном Старом Граду, с обзиром да ће сутра ова локална заједница прославити Дан и крсну славу општине – Светог великомученика Пантелејмона.

Бојана Шаровић, портпарол ове општине, за РТВИС је изјавила да су славске свечаности почеле 31. јула, отварањем турнира у малом фудбалу који је ове године окупио рекордан број екипа, а организација је према ријечима учесника била на високом нивоу.

Данас у 18 часова на спомен-обиљежју погинулим борцима у претходном Одбрамбено-отаџбинском рату на Хреши биће положени вијенци.

Свечана сједница Скупштине општине Источни Стари Град почеће вечерас у 19 часова. На сједници ће бити додијељена признања најбољим студентима, спортистима, истакнутим појединцима и колективима из ове локалне заједнице. 

Од 20 часова почеће културни програм, односно гусларско вече.

Шаровићева каже да ће сутра обиљежавање славе почети служењем свете литургије у Цркви Светог великомученика Пантелејмона на Вучијој Луци. Након тога, око храма проћи ће свечана литија, а у 12 часова биће обављен и обред ломљења славског колача. Од 14 часова сви становници ове општине моћи ће да уживају у народном весељу. 

ИЗВОРртвис
Претходни текстТешко повријеђен пјешак у саобраћајној незгоди у Палама
Сљедећи текстХајдуци стижу у Соколац, али најчувенијег међу њима неће бити: Научни скуп у оквиру манифестације „Теби горо Романијо“