Насловна Најновије И даље се не може ући у село Бањска

И даље се не може ући у село Бањска

182
0

У село Бањска у општини Звечан, јутрос се и даље не може ући ни изаћи, након што је јуче, послије покушаја Срба да блокирају пут у том селу, дошло до сукоба у којем је погинуло троје Срба и један припадник косовске полиције.

Прилаз селу Бањска са магистралног пута Косовска Митровица-Лепосавић је блокиран.

Из косовске полиције су рекли да ће у току дана бити идентификовани убијени нападачи и да ће полицијска акција бити настављена.

Предсједник Владе самопроглашеног Косова Аљбин Курти, објавио је касно синоћ да су ухапшена двојица нападача, од којих је један у пратњи РОСУ јединице збринут у болници у јужном дијелу Косовске Митровице.

Курти тврди да је заплијењена велика количина оружја, војне опреме и других средстава.

Из косовске полиције тврде да се сумња да се „дио од тридесетак нападача скрива у рејону Бањске, који под контролом држи полиција, заједно са Еулексом и Кфором“.

Предсједник Србије Александар Вучић, изјавио је синоћ да су тројица Срба са Косова и Метохије страдала у селу Бањска код Звечана, од којих двојица од снајперске ватре са велике удаљености, а да постоји бојазан да је убијен још један.

Вучић је на конференцији за новинаре рекао да је до сукоба дошло након што је
група Срба са Косова и Метохије, у ноћи са суботе на недјељу, поставила два камиона као барикаде у Бањској, након чега је дошла косовска полиција која је покушала да их уклони.

„Затим је дошло до сукоба са Србима и у том сукобу је убијен полицајац Африм Буњаку и рањено још једно лице“, рекао је Вучић.

Он је додао да су се Срби са Косова и Метохији побунили, не желећи више да трпе терор премијера самопроглашеног Косва Аљбина Куртија.

„За свега сат и 20 минута, по нашим процјенама, неколико десетина Срба било је у потпуном окружењу и спроведен је бруталан напад на њих, што је очигледно урађено у сарадњи са међународним снагама“, рекао је Вучић.

Из Епархије рашко-призренске прво је саопштено да је група наоружаних маскираних људи упала блиндираним возилом у манастир Бањска, при чему су провалили закључану манастирску капију, а потом и да су напустили манастир, али да је испред улазне капије и у дворишту примијећено присуство косовске полиције.

ИЗВОРсрна, фото Спутник
Претходни текстЗавидовићи: Убијена радница у пекари, убица извршио самоубиство
Сљедећи текстУз пријетњу оружјем опљачкана бензинска пумпа у Источној Илиџи