Насловна Најновије Калдесићи Онтарио замијенили Источним Сарајевом

Калдесићи Онтарио замијенили Источним Сарајевом

92
0

Љиљана Калдесић рекла је да се њена породица послије 12 година из Канаде вратила у Републику Српску, јер нису више били повољни услови за одгајање дјеце и препоручила свима који имају жељу да оду из своје земље, да прво добро размисле.

Она прича за Срну да је у Канади, гдје је родила све троје дјеце, била 12, а њен супруг 28 година, те да су 2022. године одлучили да Онтарио замијене Источним Сарајевом.

– Живот у иностранству је скроз другачији од оног који се води у Републици Српској. Тамо нема времена за дружења и углавном се све сведе на трку за материјалним – истакла је 44-годишња Љиљана, која је по професији просвјетни радник.

Према њеним ријечима, највећи страх који су она и супруг имали када су одлучили да се врате, био је како ће се дјеца сналазити у друштву, као и у школском систему који је сушта супротност од оног у Канади.

Калдесићева наводи да је њен супруг основао приватну фирму у Источном Сарајеву и сада је у потрази за клијентима, док је она имала среће и добила шансу да се поново врати у школу и буде учитељица.

Она истиче да је предност живота у Републици Српској слобода коју дјеца имају.

Калдесићева препоручује свима који имају жељу да оду из своје земље, да прво добро размисле, јер није све тако како изгледа – трава није зеленија на другом мјесту.

– Ако су спремни када оду негдје да раде било какве послове, зашто то не би радили у својој земљи и међу својим људима – поручила је Калдесићева.

ИЗВОРсрна
Претходни текстМлади иноватори Матеј Влашки и Марко Поповић освојили златну награду на ИНОСТ-у младих
Сљедећи текст“Мајске духовне свечаности“, трећи пут у Културно-спортском центру у Палама