Насловна Најновије Караџић Јовичевић: Намјере и образложења санкција креирају и домаћи “немоћници“

Караџић Јовичевић: Намјере и образложења санкција креирају и домаћи “немоћници“

328
0

Кћерка првог предсједника Српске Соња Караџић Јовичевић, рекла је да укидање санкција само једном члану њене породице, без икаквог образложења, доказује сав бесмисао ондашњих „разлога“ за њихово увођење, а посматрано уз истовремено изрицање санкција Горици и Игору Додику необориви је доказ начина функционисања америчке администрације, бахатости и дволичности уз обавезни холивудски сценарио, иживљавања на свему ономе што је њима давно престало бити свето у сваком смислу.

„Не заваравајте се да крајње намјере и глупава образложења нису креирана и писана уз свесрдну помоћ домаћих немоћника. И данас, као и прије 20 година“, указала је Караџић Јовичевић.

Подсјетивши да је неколико чланова њене породице под санкцијама више од 20 година, укључујући и њеног оца и њу, Караџић Јовичевић је рекла за Срну да образложење за санкције нема везе са памећу и логиком, а све што су навели ионако је изгубило на значају обустављањем истраге против њих у Тужилаштву БиХ или са хапшењем Радована Караџића 2008. године, а свакако са изрицањем правоснажне пресуде 2019. године, међутим, санкције су остале до данас.

„И тада, као и све ово вријеме, много је оних који се такмиче да нам отежају живот и мимо прописаних санкција, било да то раде лично или кроз институције и организације, не би ли тако прикупили неке политичке или финансијске бенефите и постали миљеници умјесто сумњиваца, иако су им шансе за ово друго много веће. Тек је неколико часних примјера пријатеља који су нам олакшали живот колико су били у могућности“, навела је Караџић Јовичевић.

Она је истакла да не заборавља ни једне ни друге, а када дође вријеме да се о томе отворено говори, јавност ће бити изненађена сазнањима и о једним и о другим.

ИЗВОРСрна, фото Srpskainfo
Претходни текстВучић: Верујем да ћемо пронаћи излаз за Косово
Сљедећи текстНешић: Исак никада никога неће хапсити у Републици Српској