Насловна Најновије Карић упутила захтјев СФФ-у: Тражим конкретну одговорност

Карић упутила захтјев СФФ-у: Тражим конкретну одговорност

939
0

Градоначелница Сарајева Бењамина Карић огласила се на фејсбуку након што је у склопу програма СФФ-а одржан „Cinelink Drama Showcase Telekoma Srbije“ на којем је представљен српски филм Радоша Бајића „Хероји Халијарда“ у којем су четници приказани као позитивци.

Карић је написала:
“Покушаји рехабилитације Драже Михаиловића и четничког покрета у Сарајеву су недопустиви! Очито да данас, док је ревизионизам у пуном замаху у и око наше земље, поклекну му чак и многи међу нама. Испред Града Сарајева тражим конкретну одговорност, уколико желе наставак сарадње са овом градском администрацијом.
Конкретна одговорност подразумијева оставку особе задужене за овај дио програма и селекцију филмова у овом програму. Град подржава фестивал као велику културну манифестацију, али овакви удари наносе немјерљиву штету фестивалу и Граду Сарајеву.

Зато је важно да организатори фестивала преузму одговорност за овакве покушаје ревизионизма и нарушавања достојанства Града који јесте увијек био отворен за друге, али добронамјерне, и наћи ћемо начина да се супротставимо недобронамјернима”, навела је Карић.

Из СФФ-а је раније саопштено да филм није приказан на фестивалу.

“С циљем објективног информисања јавности, желимо нагласати да наведени филм није приказан на фестивалу, већ су у оквиру слотова за представљање нових, будућих пројеката, приказани инсерти филма који је у продукцији. Наглашавамо да наведени садржај није био договорен те да Сарајево Филм Фестивал неће допустити да се користи за промоцију историјског ревизионизма било које врсте“, навела је Андријана Копф, портпарол Сарајево Филм Фестивала.

ИЗВОРn1
Претходни текстУ Српској и ФБиХ Дан жалости због троструког убиства у Градачцу
Сљедећи текстМјестимично влажни коловози