Насловна Најновије Катић: Оптужнице су напад одређених амбасада на Српску, срамне тврдње опозиције

Катић: Оптужнице су напад одређених амбасада на Српску, срамне тврдње опозиције

218
0

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић, изјавио је да подизање оптужнице против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора Службеног гласника Милоша Лукића, представља удар одређених амбасада на Српску и њене институције, а не напад на Додика и Лукића, како то срамно тврде поједини представници опозиције и локалних заједница из Српске.

Катић је Срни рекао да је потпуно јасно да је оптужница дјело неколико страних амбасада у Сарајеву, чије представнике, како је навео, опозициони политичари дочекују широко раширених руку у својим кабинетима.

„Вјероватно је све ово и вид подршке тих амбасада према опозицији. Они им диктирају како да се односе према институцијама Републике Српске, као и људима које их представљају“, истакао је Катић, који је кадар СНСД-а.

Према његовим ријечинма, српски народ у Републици Српској, имаће још много предсједника и људи који ће представљати њене институције и сви ће имати обавезу да на најбољи могући начин штите интересе Српске и њеног народа, као што то данас ради Додик.

„Наш предсједник то ради веома добро. Сигурно и бескомпромисно штити интересе српског народа и због тога смета политичком Сарајеву и амбасадама. Због тога је толико срамна одлука представника дијела опозиције, када изјављују да Додик није њихов предсједник“, рекао је Катић.

Он је подсјетио да је Додика легитимно изабрао народ Српске.

„Знамо да су они /опозиција/ заједно са амбасадама покушавали да лажно доведу Јелену Тривић за предсједника Републике и то им није успјело. Они и даље настављају са покушајима дестабилизације Српске, али и насилног довођења оних људи који нису по мјери грађана Републике Српске, али јесу по мјери страних амбасада“, закључио је Катић.

Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора Службеног гласника Републике Српске Милоша Лукића, због неизвршавања одлука Кристијана Шмита. Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.

ИЗВОРсрна, фото Jovan Katić/Facebook
Претходни текстДвоје теже повријеђених у судару три возила на Лапишници
Сљедећи текстДодик честитао крсну славу Добоју, Требињу, Прњавору и Рогатици