Насловна Најновије Катић: Срби протјерани из Сарајева уточиште нашли у Источном Сарајеву

Катић: Срби протјерани из Сарајева уточиште нашли у Источном Сарајеву

242
0

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић пружио је пуну подршку градоначелнику Источног Сарајева Љубиши Ћосићу, који је на улазу у овај град поставио табле са натписом “Источно Сарајево – град 157.000 Срба који су морали напустити Сарајево”.

Катић је изјавио Срни да су протјерани Срби из Сарајева уточиште нашли у граду Источно Сарајево и општинама у његовом саставу.

“Данас је Сарајево град без Срба, јер их је остало тек толико да се каже да су на нивоу статистичке грешке”, истакао је Катић.

Он је нагласио да је ово одговор на табле постављене на улазу у федерално Сарајево о лажној опсади града током рата, те указао да Сарајево никада није било под опсадом, нити је било опкољено.

На шест кључних улаза у Источно Сарајево прије три дана постављене су табле са називом и подручјем града на српском и енглеском језику, на којима је истакнут податак да је 157.000 Срба морало напустити Сарајево.

Након тога градоначелник Сарајева Бењамина Карић поднијела је кривичну пријаву против градоначелника Источног Сарајева Љубиша Ћосић за, како је навела, изазивање или распиривање националне, расне или вјерске мржње.

ИЗВОРСрна
Претходни текстБазен „Делфин“ у Касиндолу – савршено мјесто за спас од врућине
Сљедећи текстДанас топло и нестабилно