Насловна Најновије Клизави и мокри коловози

Клизави и мокри коловози

135
0

У већем дијелу Републике Српске и Федерације БиХ коловози су мокри и клизави, те из Ауто-мото савеза Српске возачима скрећу пажњу на учестале одроне на свим дионицама у усјецима и уз камене косине и савјетују максимално опрезну и спорију вожњу.

На магистралном путу Љубиње-Жегуља од данас ће због радова сваки дан бити обустављен саобраћај од 8.00 до 15.00 часова, а возила преусмјеравана алтернативним путним правцем Столац-Берковићи-Криваче-Требиње. Учесници у саобраћају који намјеравају путовање завршити у Љубињу имају могућност проласка постојећим магистралним путем.

У току је изградња пјешачке и бициклистичке стазе због чега је измијењен режим саобраћаја уз магистрални пут Рудице-Нови Град, а измјена има и на ауто-путу Градишка-Бањалука због изградње бензинске станице на одмаралишту Лужани запад.

На дионици магистралног пута Хан Пијесак један-Хан Пијесак два и дионица Хан Пијесак два-Соколац у току је рехабилитација пута гдје је потребно прилагодити брзину кретања возила.

Због санационих радова биће измијењено одвијање саобраћаја на дијелу магистралног пута Јоховац-Руданка-Добој, као и на дионици регионалног пута Разбој-Руданка. Радови се изводе на споју магистралног и регионалног путног праваца у насељеном мјесту Руданка.

Саобраћај се одвија отежано на дионици магистралног пута Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи на самој линији разграничења због санације клизишта.

Због радова на магистралном путу Градишка-Нова Топола-Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један-Нова Топола измијењен је режим у одвијању саобраћаја, као и због изградње кружне раскрснице на споју магистралних путева Градишка-Нова Топола и Чатрња-Градишка.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта саобраћај се одвија успорено.

Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља измијењен је режим у одвијању саобраћаја на петљи Јоховац. Измјена режима саобраћаја је и на петљи Руданка, због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

На дионици регионалног пута Рача-Вршани измијењен је режим у одвијању саобраћаја ради регулисања улаза и излаза возила ангажованих на изградњи дионице ауто-пута Рача-Бијељина.

Због санације коловоза на регионалном путу Карановац-Митровићи-граница Републике Српске/ФБиХ /Присика/, пут преко Кнежева, сваки дан од 7.00 до 18.00 часова саобраћај ће се одвијати наизмјенично, једном траком.

Обустава саобраћаја је продужена на дионици регионалног пута Разбој-Станари-Руданка због санације клизишта и саобраћај се преусмјерава на алтернативне путне правце Разбој-Горња Вијака-Дервента-Добој и Разбој-Тедин Хан-Добој.

Због опасности од појаве клизишта на дијелу регионалног пута Стари Угљевик-Главичице, у рејону Старог Угљевика забрањен је саобраћај за сва возила, а за теретна возила између предузећа „Рудинг“ у мјесту Вучјак и раскрснице у Мезграји. Путничка возила се преусмјеравају преко локалног пута Модран-Угљевик Село, а теретна магистралним путем Суво Поље-Доња Трнова-Главичице-Мезграја.

На регионалном путу Козарац-Врбашка на снази је забрана саобраћаја за моторна возила носивости веће од пет тона због санације клизишта све до уторка, 5. септембра.

Из АМС-а наводе да ће се на путном правцу Блажевац-Лончари-Доњи Рахић-Брка одвијати превоз вангабаритног терета, те возаче моле да на наведеним дионицама возе опрезније и поштују упутства.

У ФБиХ је због саобраћајне незгоде код мјеста Клокотница обустављен саобраћај на магистралном путу Грачаница-Добој.

Због радова на дионици регионалног пута Брчко-Церик, Буквичко брдо, саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце Церик-Лончари-Брчко, за путничка возила Доња Скакава-Улице-Витановићи.

Саобраћај се одвија спорије због радова на магистралним путевима Бугојно-Купрес, Витез-Невић Поље, Ливно-Каменско, Семизовац-Олово, Рипач-Дубовско, на улазу у Бугојно из смјера Ростова, Хаџиће и Кладањ из смјера Олова.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања у путничком саобраћају.

ИЗВОРсрна
Претходни текстСтигло захлађење, у наредна два дана свјежије
Сљедећи текстВјетар ломио стабла у Бањалуци