Насловна Најновије Клизави коловози у Херцеговини

Клизави коловози у Херцеговини

125
0

На путевима на подручју Херцеговине јутрос се вози по мокрим и клизавим коловозима, а у осталим крајевима Републике Српске и Федерације БиХ нема већих сметњи у одвијању саобраћаја, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Српске.

Због активирања клизишта на регионалном путу Превија-Заблеће у општини Рибник, саобраћај је потпуно обустављен за све категорије возила.

У ФБиХ се због већег одрона успорено вози на регионалном путу Теочак-Сапна у мјесту Снијежница.

Радови су у току на магистралним путним правцима Бијељина-Шепак у мјесту Пилица и на дионици Рогољи-Бараћи.

Обустављен је саобраћај на регионалном путу Разбој-Руданка, на локацији превој Љескове воде, гдје је у току санација клизишта. Теретна возила преусмјеравају се на Јелах, а путничка возила преусмјеравати на алтернативни правац Разбој-Горња Вијака-Дервента-Добој и Разбој-Тедин Хан-Добој.

Због оштећења моста у Мачковцу, забрањено је саобраћаја за теретна возила на регионалном путу Мачковац-Пипери.

На магистралном путу Брчко-Бијељина и на регионалном путу Стари Угљевик-Главичице у рејону Глиња, саобраћај се одвија успорено уз повремене краткотрајне прекиде. Успорен саобраћај због радова је и на дијелу магистралног пута Жегуља-Љубиње, дионица Подврсник-Љубиње и на дионици магистралног пута Шарговац-Бањалука због санације пасареле.

Због минерских радова на магистралном путу Сарајево-Фоча, дионица Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице, долази до повремене обуставе саобраћаја од 11.00 и 15.00 часова у трајању од два пута по пет до седам минута.

На истом магистралном путу, али на дионици Добро Поље-Миљевина, због радова на санацији клизишта, измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

Саобраћај се због санације клизишта на дионици магистралног пута Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи одвија отежано, једном траком, а измјене су и на путу Рудице-Нови Град, гдје је у току изградња бициклистичке и пјешачке стазе.

Режим у одвијању саобраћаја измијењен је због радова на дионици магистралног пута Брод на Дрини-Врба у тунелу Чемерно.

Измјене су и на путним правцима Приједор-Kозарац због изградње ауто-пута, затим Градишка-Нова Топола-Kлашнице, Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/, код Добоја, гдје је у току градња ауто-пута, као и на дионици магистралног пута Стари Мајдан-Бањалука-Рударска.

На магистралном путу Градишка-Kозарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта вози се успорено, као и на путу Стари Угљевик-Главичице у рејону Старог Угљевика.

Због оштећења мостова преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Деминирање терена одвија се на регионалном путу Подновље-Поље, код деминерског градилишта „Горњи Божинци“, због чега ће сваким радним даном долазити до привремене обуставе саобраћаја.

Вангабаритни превоз креће се путним правцима Лепеница-Блажевац, Станић Ријека-гранични прелаз Брод, Станић Ријека-Језеро-Оџак и Леденице-Црквина-гранични прелаз Шамац.

У ФБиХ се због радова спорије вози на путним правцима Србљани-Босанска Kрупа, Kисељак-Громиљак, Лашва-Kаоник, Шићки Брод-Лукавац, Бихаћ-Kаменица и Рипач-Дубовско, као и на улазу у Бугојно из смјера Ростова.

Због санационих радова на мосту „Горица“, на ауто-путу Зеница-Сарајево, за саобраћај је затворена десна цијев тунела „1. март“, а возила саобраћају двосмјерно кроз лијеву тунелску цијев.

Због слијегања пута на улазу у Винац из смјера Доњег Вакуфа у функцији је само једна трака, а брзина је ограничена на 20 километара на час.

На дионици регионалног пута од мјеста Равно, према магистралном путу Љубиње-Требиње, саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

Због радова на мосту на Илиџи, саобраћај се из смјера Блажуја преусмјерава кроз насеље Лужани, док се из смјера Илиџе саобраћај одвија преко моста.

Радови се изводе и на мосту улазу у Немилу, гдје је саобраћај обустављен, а возила саобраћају преко раскрснице у Топчић Пољу.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

ИЗВОРсрна, АМС РС, фото илустрација
Претходни текстУ четвртак облачно с кишом, у Херцеговини обилније падавине
Сљедећи текстПочиње исплата мајских накнада за борачки додатак и инвалиднине