Насловна Најновије Коловози влажни, магла смањује видљивост у котлинама

Коловози влажни, магла смањује видљивост у котлинама

94
0

На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ јутрос се саобраћа по претежно влажним коловозима, уз смањену видљивост због магле у котлинама, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Из АМС упозоравају на поледицу у планинским предјелима, преко превоја, мостова, надвожњака и на прилазима тунелима. Возачима се савјетује опрезна вожња, прилагођену условима и стању на путевима.

Одрони су учестали на дионицама: Карановац-Црна Ријека, Карановац-Кнежево-Угар, Котор Варош-Теслић, Сарајево-Фоча, Фоча-Шћепан Поље, Гацко-Тјентиште и Вишеград-Устипрача.

На магистралном путу Ливно-Шуица потребна је пажња због честиг излазака дивљих коња на коловоз.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта саобраћа се успорено.

На магистралном путу Рача-Бијељина, у рејону Балатуна, због радова се саобраћа успорено, једном траком. На истом путном правцу, због оштећења коловоза и повећане фреквенције теретних возила, неопходна је опрезна вожња, прилагођена стању и условима на путу.

Измијењен је режим саобраћаја због радова на магистралном путу Градишка – Нова Топола – Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један – Нова Топола.

Нови режим саобраћаја је и на споју магистралних путева Градишка – Нова Топола и Чатрња – Градишка због изградње кружне раскрснице.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини – гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 30 тона на надвожњаку број 238 на магистралном путу дионица Клашнице два-Шарговац у мјесту Трн ради несметаног одвијања саобраћаја и безбједности учесника у саобраћају.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-граница БиХ/Црна Гора /Шћепан Поље/ забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса премашује 16 тона.

На дионици Кључ-Сански Мост због радова на мосту на улазу у Сански Мост, код Воденог парка, саобраћај је обустављен и преусмјерен на обилазницу.

У току су радови и на магистралним путевима Груде-Витина и Чевљановићи-Нишићи, а на мјестима радова саобраћа се наизмјенично, једном траком.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстУ Српској рођено 30 беба
Сљедећи текстСинер зауставио Ђоковића у полуфиналу Аустралијан опена