Насловна Најновије Коловози мокри и клизави

Коловози мокри и клизави

112
0

Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/, јутрос одвија несметано, коловози су претежно мокри и клизави, а повећана је опасност од одрона, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

За данас је од 10.15 до 12.00 часова, поводом „Васкршњег кроса“, планирана обустава саобраћаја на дионици регионалног пута Заблеће-Срнетица у мјесту Доња Превија, општина Рибник.

Због уклањања објекта и санације клизишта на регионалном путу Србац-Горња Вијака, у Улици Владе Винчића, свакодневно ће долазити до обуставе саобраћаја сваким радним даном и суботом од 7.00 до 17.00 часова.

Саобраћај се због санације клизишта на дионици магистралног пута Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи одвија отежано, једном траком, а измјене су и на путу Рудице-Нови Град, гдје је у току изградња бициклистичке и пјешачке стазе.

На магистралном путу Брчко-Бијељина и на регионалном путу Стари Угљевик-Главичице у рејону Глиња, саобраћај се одвија успорено уз повремене краткотрајне прекиде. Успорен саобраћај због радова и на дијелу магистралног пута Жегуља-Љубиње, дионица Подврсник-Љубиње.

Режим у одвијању саобраћаја измијењен је због радова на дионици магистралног пута Брод на Дрини-Врба, у тунелу Чемерно.

Измјене су и на путним правцима Приједор-Kозарац због изградње ауто-пута, затим Градишка-Нова Топола-Kлашнице, Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/, код Добоја, гдје је у току градња ауто-пута, те у тунелу Сијерачке стијене на магистралном путу Добро Поље-Миљевина.

На магистралном путу Градишка-Kозарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта вози се успорено, као и на путу Стари Угљевик-Главичице у рејону Старог Угљевика.

Због оштећења мостова преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Деминирање терена одвија се на регионалном путу Подновље-Поље, код деминерског градилишта „Горњи Божинци“ и на магистралном путу Kотор Варош – Митровићи у мјесту Вишевица. Због тога ће долазити до привремене обуставе саобраћаја сваким радним даном.

Вангабаритни превоз креће се путним правцем Станић Ријека-Дервента-гранични прелаз Брод. Возачима се савјетује да на тим дионицама возе опрезније и поштују упутства овлаштених лица из пратње.

У ФБиХ се због радова спорије саобраћа се на путним правцима Јабланица-Мостар у Доњој Јабланици, Чевљановићи-Нишићи, у Kоњицу /на скретању за Ораховицу, као и на раскрсници Горња Kалесија-Сапна.

На дионици регионалног пута од мјеста Равно према магистралном путу Љубиње-Требиње саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

Због санационих радова затворен је мост на улазу у Немилу. Возила саобраћају преко раскрснице у Топчић Пољу.

На граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.

ИЗВОРАМС Републике Српске, фото илустрација
Претходни текстУ Српској рођена 21 беба
Сљедећи текстДанас облачно и свјеже са кишом