Насловна Најновије Коловози мјестимично влажни, учестали одрони

Коловози мјестимично влажни, учестали одрони

118
0

У Републици Српској и Федерацији БиХ коловози су јутрос суви и мјестимично влажни, у котлинама и дуж ријека има магле, а на дионицама кроз усјеке учестали су одрони.

Одрони су учестали посебно на путевима: Црна Ријека – Мркоњић Град, Рогољи-Млиништа, Језеро – Ново Село, Карановац-Кнежево-Угар, Сарајево-Фоча, Саставци-Устипрача, Вишеград-Вардиште, Бродар-Рудо и Добро Поље – Миљевина – Брод на Дрини.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини – ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Због извођења радова на магистралном путу Рача-Бијељина у рејону Балатуна, саобраћа се успорено, једном траком. На истом путном правцу, због оштећења коловоза и повећане фреквенције теретних возила, неопходна је опрезна вожња.

На магистралном путу Сарајево-Фоча, дионица Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице у току су минерски радови због чега се обуставља саобраћај од 7.00 до 16:00 часова у трајању од два пута по пет до седам минута.

Због активираних клизишта, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

На регионалном путу Прибој – граница Репбулике Српске/ФБиХ /Шибошница/, дионица Мачковац-Пипери забрањен је саобраћај за теретна возила због оштећења моста у Мачковцу.

У ФБиХ учестали су одрони на путевима Бихаћ – Србљани – Босанска Крупа, Црна Ријека – Јајце – Доњи Вакуф, Бугојно-Купрес, Кладањ-Власеница, Симин Хан – Калесија као и превоју Ростово /Нови Травник-Бугојно/ и Макљен /Прозор-Горњи Вакуф/Ускопље/.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања у путничком саобраћају.

ИЗВОРртвис
Претходни текстМедвјед Урош на Сретење није угледао своју сјенку – стиже прољеће
Сљедећи текстНадал: Бројке не лажу, Ђоковић је највећи у историји