Насловна Најновије Коловози мјестимично влажни

Коловози мјестимично влажни

110
0

Саобраћај се у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ одвија по сувим и мјестимично влажним коловозима, уз повремено јаке ударе вјетра на подручју Бањалуке, Кнежева и Мркоњић Града, те је повећана опасност од одрона и обрушавања грана или стабала на коловоз, упозоравају из Ауто-мото савеза Српске.

Режим у одвијању саобраћаја измијењен је због санације клизишта на дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина, као и због реконструкције дионице магистралног пута Александровац-Александровац, ауто-пут.

Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља измијењен је режим у одвијању саобраћаја на петљи Јоховац. Измјена режима саобраћаја је и на петљи Руданка, због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

На дионици магистралног пута Приједор-Козарац ради укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука-Приједор до 31. децембра биће измјена у одвијању саобраћаја.

На дионици регионалног пута Рача-Вршани измијењен је режим у одвијању саобраћаја ради регулисања улаза и излаза возила градилишта ангажованих на изградњи дионице ауто-пута Рача-Бијељина.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 30 тона на надвожњаку број 238 на дионици магистралног пута Клашнице два-Шарговац у мјесту Трн ради несметаног одвијања саобраћаја и безбједности учесника.

На Мосту краља Александра у општини Рудо, на путном правцу Бродар-Рудо, забрањен је саобраћај за моторна возила укупне масе преко 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 километара на час.

Због радова на мосту „Богдановац“ измијењен је режим саобраћаја на ауто-путу Градишка-Бањалука и постављена је сигнализација која ће до 15. новембра регулисати саобраћај.

Режим саобраћања измијењен је због рехабилитације магистралног пута Градишка-Нова Топола-Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један-Нова Топола, као и на споју магистралних путева Градишка-Нова Топола и Чатрња-Градишка, због изградње кружне
раскрснице.

На магистралном путу Карановац-Црна Ријека, локација МХЕ Бочац, због уређења корита ријеке Врбас, укључивања и искључивања механизација у току је измјена одвијања саобраћаја.

За вријеме реконструкције дионице магистралног пута Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/ измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Због бушења и минирања на каменолому „Грапска-Костајница“ у мјесту Костајница, град Добој, биће привремено обустављен саобраћај на дионици регионалног пута Добој-Модрича, у мјесту Костајница до 20. децембра.

На регионалном путу Разбој-Руданка, на локацији превој Љескове воде, због радова, саобраћај се за путничка возила одвија успорено, док се теретна возила преусмјеравају на алтернативни правац преко Јелаха.

Због активираних клизишта, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

До краја године обустављен је саобраћај за сва возила и пјешаке у Улици пут српских бранилаца у Бањалуци, у зони моста преко Широке Ријеке, због реконструкције моста преко Широке Ријеке, односно изградње новог моста. За вријеме обуставе, теретни саобраћај ће бити преусмјерен на брзи пут Бањалука-Клашнице.

Због санационих радова на магистралним путевима Коњиц-Јабланица, у мјесту Папраско, и Тузла-Калесија, у мјесту Миљановци, саобраћај се одвија успорено, једном траком.

На граничним прелазима у БиХ тренутно нема дужих задржавања.

ИЗВОРсрна
Претходни текстСловенија појачала контроле на границама са Хрватском и Мађарском
Сљедећи текстОбилне падавине на југу, посебно у Требињу