Насловна Најновије Коловози претежно клизави, појачан саобраћај на граници

Коловози претежно клизави, појачан саобраћај на граници

174
0

На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ, саобраћај се одвија несметано, коловози су претежно мокри и клизави, осим на крајњем југу.

Возачима из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске скрећу пажњу и на учестале одроне камења и земље на коловоз.

Спорије се вози на мјестима гдје се изводе радови.

Након завршеног полицијског увиђаја и уклањања возила оштећених у саобраћајној незгоди, нормализован је саобраћај на магистралном путу Бијељина – Зворник, у мјесту Тршић.

На граничним прелазима Делеуша, Иваница, Изачић и Дољани појачан је интензитет саобраћаја на излазу из БиХ, на граничним прелазима Велика Кладуша, Костајница, Доња Градина, Градишка и Брод појачана је фреквенција возила на улазу у БиХ.

На осталим граничним прелазима, такође је повремено појачана фреквенција возила, али задржавања нису дужа од 30 минута.

Измијењен је режим у одвијању саобраћаја уз магистрални пут Рудице – Нови Град, гдје је току изградња пјешачке и бициклистичке стазе.

На дионици магистралног пута на граници Република Српска – ФБиХ /Лапишница/ – Љубогошта данас ће долазити до привремене обуставе саобраћаја због радова на каменолому „Хан Дервента“ у општини Пале од 12.00 до 14.00 часова, у трајању од 10 минута у једном интервалу.

На дионицама магистралног пута Хан Пијесак један – Хан Пијесак два и Хан Пијесак два – Соколац у току су радови на рехабилитацији пута те је потребно прилагодити брзину кретања возила.

Измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици регионалног пута Рача – Вршани због возила која су ангажована на изградњи дионице ауто-пута Рача – Бијељина.

У току су радови на санацији пасареле на магистралном путу Шарговац – Бањалука један због чега ће бити измијењен режим у одвијању саобраћаја, а измјена има и на ауто-путу Градишка – Бањалука због изградње бензинске станице на одмаралишту Лужани.

Због санације дионице магистралног пута Козарска Дубица – Приједор, Улица краља Александра у Приједору, саобраћај се одвија успорено, једном траком, а измјењен је режим саобраћаја и на дијелу магистралног пута Ламовита – Ивањска.

Потпуно је обустављен саобраћај на дијелу регионалног пут Разбој – Руданка, на локацији превој Љескове воде, због санације клизишта. Теретна возила се преусмјеравају на Јелах, а путничка на алтернативне правце Разбој – Горња Вијак – Дервента – Добој и Разбој – Тедин Хан – Добој.

Због клизишта на магистралном путу Градишка – Козарска Дубица, на улазу у Орахову саобраћај се одвија успорено, а у току је санација клизишта на дијелу магистралног пута Добро Поље – Миљевина.

У току је санација клизишта на дионици магистралног пута Фоча – Горажде у мјесту Филиповићи, на самој линији разграничења, па се саобраћај одвија отежано, једном саобраћајном траком.

Због радова на магистралном путу Градишка – Нова Топола – Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један – Нова Топола измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

Због радова на изградњи кружне раскрснице на споју магистралних путева Градишка – Нова Топола и Чатрња – Градишка, такође је измијењен режим у одвијању саобраћаја.

На дијелу магистралног пута Жегуља – Љубиње на дионици Подврсник – Љубиње у току су радови на реконструкцији пута, те се саобраћај одвија успорено, наизмјеничним пропуштањем возила.

Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на петљи Јоховац, а измјена има и на петљи Руданка због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

За вријеме трајања радова на реконструкцији дионице магистралног пута Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/ измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

На магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен због бројних одрона и опасности од клизишта, а због активираних клизишта саобраћај се одвија једном траком на регионалном путу Укрина – Горња Вијака.

У ФБиХ због радова на мосту Горица на ауто-путу за саобраћај је затворена лијева цијев тунела „1. март“ на дионици Зеница – Сарајево, а возила саобраћају двосмјерно кроз десну тунелску цијев.

Спорије због радова током дана саобраћа се на магистралним путевима Бихаћ – Каменица, Кисељак – Бусовача, Травник – Витез, Рипач – Дубовско, на улазу у Бугојно, из смјера Ростова, као и на улазу у Хаџиће.

На дионици регионалног пута од мјеста Равно према магистралном путу Љубиње – Требиње саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

Због радова затворен је мост на улазу у Немилу, а возила саобраћају преко раскрснице у Топчић Пољу.

ИЗВОРАМС Републике Српске, фото З.Кнежевић
Претходни текстУ Српској рођено још 17 беба
Сљедећи текстУ Новом Саду лакше повријеђено 30 њуди