Насловна Вијести Сервисне информације Коловози претежно мокри, у Херцеговини могући одрони

Коловози претежно мокри, у Херцеговини могући одрони

158
0

Већина коловоза у Републици Српској и Федерацији БиХ, јутрос је претежно мокра и клизава због кише, изузев Бијељине, горњег и доњег Подриња, гдје није било падавина.

У Херцеговини је јутрос евидентирано невријеме, са грмљавином и пљусковима, па су могући одрони, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Због санације клизита обустављен је саобраћај на дионици регионалног пута Разбој-Станари-Руданка и саобраћај се преусмјерава на алтернативне правце Разбој-Горња Вијака-Дервента-Добој и Разбој-Тедин Хан-Добој.

На магистралном путу Сарајево-Фоча, дионица Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице, због минерских радова, од 7.00 до 15.00 часова долази до повремене обуставе саобраћаја у трајању од два пута по пет до седам минута.

Због санационих радова измјењено је одвијање саобраћаја на дионици магистралног пута Јоховац-Руданака-Добој, и на дионици регионалног пута Разбој-Руданка. Радови се изводе на споју магистралног и регионалног путног правца у насељу Руданака.

Због санације клизишта, саобраћај се на дионици Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи, на самој линији разграничења, одвија отежано, једном саобраћајном траком – урађеном привременом заобилазницом у дужини 150 метара, уз постављену саобраћајну сигнализацију.

На дијелу магистралног пута Жегуља-Љубиње – дионица Подврсник-Љубиње у току је реконструкција пута, те се саобраћај одвија успорено, наизмјеничним пропуштањем возила.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.

Због оштећења моста преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и оштећења моста преко ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Због изградње дионице аутопута од петље Јоховац до Вукосавља, измијењен је режим саобраћаја на петљи Јоховац. Измјена режима саобраћаја је и на петљи Руданка, због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

На магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље због бројних одрона и опасности од клизишта путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Због опасности од појаве клизишта, на дионици регионалног пута Стари Угљевик-Главичице, у рејону Старог Угљевика забрањен је саобраћај за сва возила, а за теретна возила између предузећа „Рудинг“, у мјесту Вучјак и раскрснице у Мезграји.

Путничка возила се преусмјеравају преко локалног пута Модран-Угљевик Село, а теретна магистралним путем Суво Поље-Доња Трнова-Главичице-Мезграја. Наведена забрана саобраћаја не односи се на возила Рудника и термоелектране Угљевик.

Због активираних клизишта, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

Због оштећења моста у Мачковцу, забрањен је саобраћај за теретна возила на регионалном путу Мачковац-Пипери.

На снази је забрана за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на дионици регионалног пута Поље-Подновље, због оштећења коловоза.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 30 тона, на надвожњаку број 238 на дионици магистралног пута Клашнице два-Шарговац у мјесту Трн, ради несметаног одвијања саобраћаја и безбједности учесника у саобраћају, јер након деструкција насталих механичким ударима предметни надвожњак нема дозвољену носивост за реална саобраћајна динамичка оптерећења.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-граница БиХ/Црна гора – Шћепан Поље, забрањен је саобраћај за возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због радова на дионици регионалног пута Брчко-Церик /Буквичко брдо/, саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце Церик-Лончари-Брчко, за путничка возила Доња Скакава-Улице-Витановићи.

Спорије због радова током дана саобраћа се на магистралним путевима: Бихаћ-Каменица, Ступ-Блажуј, Кисељак-Бусовача, Травник-Витез, Рипач-Дубовско, на улазу у Бугојно из смјера Ростова, Хаџиће и Кладањ из смјера Олова.

Због слијегања пута на улазу у Винац из смјера Доњег Вакуфа у функцији је само једна трака, а брзина је ограничена на 20 километара на час.

На дионици регионалног пута од мјеста Равно према магистралном путу Љубиње-Требиње саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

На граничним прелазима Градишка и Велика Кладуша и јутрос је појачан интензитет саобраћаја на излазу из БиХ.

На осталим граничним прелазима задржавања нису дужа од 20 до 30 минута.

ИЗВОРАМС Републике Српске, фото илустрација
Претходни текстУ Србији на снази црвени метеоаларм, поподне се очекују непогоде
Сљедећи текстУ судару у Хрватској погинуле три особе, двије тешко повријеђене