Насловна Најновије Кошарац: О судбини Републике Српске одлучује искључиво српски народ

Кошарац: О судбини Републике Српске одлучује искључиво српски народ

301
0

Ноторне лажи Зукана Хелеза о „горим данима и црном сценарију за Републику Српску“ плод су његових морбидних жеља за нестанком Републике Српске и фантазирања о унитарној БиХ, поручио је министар спољне трговине и економских односа БиХ и члан Предсједништва СНСД-а Сташа Кошарац.

Кошарац је истакао да о судбини Републике Српске одлучује искључиво српски народ, а не Сарајево нити западне амбасаде, ма колико то Зукану Хелезу и разним „хелезима“ било тешко да разумију и прихвате.

– Не знам шта им није јасно и не знам зашто имају потребу да су у вјечитом конфликту. Гледајте своја посла и не дирајте Републику Српску – поручио је Кошарац.

Истакао је да би Хелезу и компанији било много корисније да почисте своје двориште и да коначно консолидују политичке односе у ФБиХ.

– Потреси у коалицији у ФБиХ су истински „црни дани'“ за ту структуру. Годину дана нису способни и не могу да се организују и функционишу, чак ни уз свесрдну помоћ Америчке амбасаде. Нема општине у којој немају проблема, Федерални парламент не функционише… Нека се баве проблемима у ФБиХ, немају шта да гледају у Републику Српску – рекао је Кошарац.

Нагласио је да Република Српска жели мир и стабилност, те права која су јој Уставом и Дејтоном загарантована.

Кошарац је истакао да је за разлику од ФБиХ, Република Српска политички и финансијски стабилна.

– Република Српска је држава која има своју територију, народ и власт. Има одговорно руководство и функционалне институције, као и пријатеље у региону, Европи и свијету – навео је Кошарац.

Кошарац је посебно указао на то да коалиција СНСД-а и партнерских странака у Републици Српској траје готово 20 година.

– Немамо проблем с тим да странкама у ФБиХ дамо часове о томе како функционишу институције и коалиције. Није срамота питати – поручио је Кошарац.

Он је такође рекао да су институције и руководство Републике Српске у потпуности одговорни према свим грађанима и њиховим потребама кроз буџет Републике Српске, о чему, између осталог, свједоче редовне исплате свим буџетским категоријма.

Упркост томе, нагласио је, Хелез и компанија циљано игноришу чињенице, настављајући са спиралом обмана и лажи о Републици Српској.

– Зукан Хелез је мегафон негативних наратива и политика према Српској. Нјихова мисија је да на све начине производе лажи о стању у Српској, да нападају њено руководство и политичке представнике како би ослабили позицију Републике Српске и створили унитарну БиХ – упозорио је Кошарац.

Навео је да је Република Српска препознала матрицу таквог дјеловања и да има адекватан одговор на таква настојања.

– Потпуно су демаскиране политике Нјемачке, Велике Британије и САД-а, које у спрези са бошњачком политичком елитом желе да додатно усложњавају политичке односе и утичу на унутрашње прилике у циљу дестабилизације Српске – нагласио је Кошарац.

Према његовим ријечима, западни центри моћи желе да финансијским притисцима политички дисциплинују руководство Републике Српске.

– То им неће проћи за руком. Грађани Републике Српске препознали су исправност политике предсједника Милорада Додика и институција Српске. То је политика којој дају повјерење у сваком изборном циклусу, јер је то политика која чува уставни капацитет Републике Српске и штити интересе њених грађана – закључио је Кошарац.

ИЗВОРртрс
Претходни текстСавјет министара одобрио пружање помоћи Словенији
Сљедећи текстГрчка: Ухапшени Хрвати пред судијом у суботу, најкасније у недјељу